Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın başkan olduğu Bayraklı Belediyesi, YKS’ye ve LGS’ye hazırlanan öğrenciler için önemli bir projeye imza attı.
Bayraklı Belediyesi, pandemi sürecinde yüz yüze eğitimlerin askıya alınması nedeniyle Bayraklı'da gönüllü öğretmenler bir araya gelerek hem YKS hem de LGS’ye hazırlanan öğrenciler için Bayraklı Belediyesi öncülüğünde kurulan Bayraklı Eğitim Kanalı olan TV BEK’i hayata geçirdi.  

 

TV BEK’in tanıtım toplantısı Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Programa Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, Saadet Partisi Bayraklı İlçe Başkanı İzzet Kırlı katıldı.
 

Evlerinde bilgisayar veya internet imkanı bulunmayan öğrenciler TV BEK'e (Bayraklı Eğitim Kanalı) İzmir'in uydudan yayın yapan televizyonu TV 35 üzerinden erişebiliyor. Gönüllü öğretmenler aracılığıyla YKS ve LGS'ye hazırlık eğitimleri TV 35 ekranlarından yayınlanmaya başladı. 

Hafta içi her gün 09:00-11:30 saatleri arasında Bayraklı Belediyesinin eğitim projesine destek olmak isteyen öğretmenler tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler, tüm branşlardaki dersleri takip edebilecek. Televizyonda ki yayınları kaçıran öğrenciler, alanında uzman eğitmenler tarafından hazırlanan videoları TV BEK ve Bayraklı Belediyesi Youtube kanallarından tekrar izleyebilecek. Tüm branşlardaki dersler için haftalık ders programı belediyenin sosyal medya hesaplarından duyurulacak. 
Öğrenciler, 2020-2021 yılı uzaktan eğitim dönemi boyunca gönüllü öğretmenlerin tüm branşlarda 20'şer dakika olmak üzere anlatacağı dersleri ücretsiz olarak takip edebilecek. 

“BEN ÖMRÜMÜ TEK BİR CÜMLEYE ADADIM”
Eğitime verdiği önemi vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Ben ömrümü tek bir cümleye adadım. Ulu Önderimizin dediği gibi ‘Cumhuriyet sizden aklı hür vicdanı ve irfanı hür nesiller istiyor. Ben bir eğitimci olarak ömrümün büyük bölümünü buna adadım. Akhisar’da stajyerlik dönemimde öğretmenlik yaptım. Bir Mardinli öğrencimiz vardı, inşaatta yatıp kalkıyordu. Avukat olmak istiyordu. Biz diğer stajyer öğretmen arkadaşlarımızla bu çocuğa bir yıl ücretsiz eğitim verdik. İşte o çocuk hayallerine ulaştı. İzmir’imizde o güzide okullara giden öğrencilerin en az yüzde 20’sine katkısı olmuş bir kurumdan geliyorum. Bayraklı’da, Karabağlar’da dershanelerin kurulmasına destek oldum. Çiğli’de biraz daha etkin çalıştım. Sadece yaptığımız işler bunlarla kısıtlı değil. Göreve geldiğimde BAYSEM’de eğitim binası çok kötüydü. Yayınları görünce kimyam bozuldu. Ama heyecanlı, pırıl pırıl öğrenciler vardı. Koşulları hemen düzelttik. BAYSEM, Türkiye 28’incisi olmuş bir kişiye eğitim verdi. BAYSEM öğrencileri Türkiye’de ilk 10 binlik diliminde yer aldı. Bayraklı’nın 24 Mahallesine 24 kreş açacağız. İzmir’in en büyük kreşini Bayraklı’ya açacağız” diye konuştu.  

“ALTERNATİF BİR EĞİTİM KANALI DEĞİL”
TV BEK’in alternatif bir eğitim kanalı olmadığını belirten Başkan Sandal, “TV BEK bizim uzun süredir düşündüğümüz bir projeydi. Önümüzdeki hafta 200’e yakın öğrencimize tablet dağıtacağız. Ama yeterli olmayacağının farkındayız. Bunun için TV BEK’i hayata geçirme kararı aldık. Büyüyerek, genişleyerek öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. TV BEK alternatif bir eğitim kanalı değildir. Mevcut eğitim sürecinin bir parçasında bir damla katkı koymayı hedefleyen gönüllü bir kuruluştur. Kesinlikle bakanlığın yaptığına bir alternatif değil. Böyle bir cabamız da yok. Sadece bir damla da olsun destek olmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu. 

DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK KENTİ YAPACAĞIZ
Bayraklı için projelerinin süreceğini dile getiren Başkan Sandal, “Bayraklı İzmir’in kurulduğu, unutulmuş bir kent. Yeni kent merkezi ama henüz onun için ciddi adımlar atılmadığı bir kent. Mükemmel bir kent. Biz BAYSEM öğretmenlerimizle neler yapabileceğimizi size sunduğumuzu güncellemiş olacağız. Bu kenti marka kent yapabilmek için, dünya çocuk ve gençlik kenti yapabilmek için çalışacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin hayallerini anlatacağı bir kent olacak. Bu projeye destek veren herkese teşekkürü borç biliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi