Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sivil Moloz Ekibi’nin  çalışmaları sonucu 2020 yılı içinde uygunsuz yerlere moloz dökümü yapan 89 tüzel ve 

gerçek kişi suçüstü yakalandı.  Molozların atıklarının yoğun biçimde döküldüğü yer ve saatlerde vardiya usulü çalışma yapan ekipler, güvenlik kameralarının detaylı bir şekilde izlenmesi, muhtarlar ve duyarlı vatandaşların desteğiyle  moloz dökenleri tespit etti. Toplam da 755 bin TL para cezası kesildi.  

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Sivil Moloz Ekibi’ni ceza kesmek için değil, caydırıcı olmak için kurduk. Bunun için cezaları yasanın ön gördüğü tavan ücret üzerinden kesiyoruz. Ekibimiz sayesinde Bornova’da iyi çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz daha temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmak. 2021’de de kaçak moloz dökümlerine izin vermeyeceğiz. ”dedi. 

RANDEVULU MOLOZ SİSTEMİ

Bornova Belediyesi, Randevulu Moloz Toplama Sistemi ile çalışıyor. Vatandaşlar Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı santral numarasını arayarak molozları koyacağı yere konteyner talep ediyor. Çuvalladığı atıkları konteynerin içine koyuyor. Belediye ekipleri vinçli sistemle konteyneri alıp moloz döküm alanlarına taşıyor. 

Editör: Haber Merkezi