İlk gününde ‘Sev Kardeşim’ sloganı ile başlayan, konuk ülkeler Bosna-Hersek, Makedonya ve Romanya’nın geleneksel halk oyunları gösterileri ile devam eden şenlikte, Akropol, Asklepeion, Bazilika gibi Bergama’da bulunan ören yerlerine geziler düzenlendi. Şenliğin üçüncü gününde ise Makedonya ve Romanya delegasyonları Başkan Gönenç’i ziyaret etti.

23 NİSAN DOSTLUK VE KARDEŞLİK PROJESİDİR

Yapılan ziyarette söz alan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Öncelikle katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bergama’da bu şenlik Uluslararası alanda kutlanıyor. Özellikle çocukların bu vesileyle bir araya gelmesini çok önemsiyorum. Yarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. 23 Nisan’ın bizim için anlamı çok büyük. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayram olmasının yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de kuruluş yıldönümü. Aynı zamanda bu bayram, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların bir araya gelmesiyle kutlanıyor. Dolayısıyla bu bayramı çok büyük bir dostluk ve kardeşlik projesi olarak ta görüyoruz” dedi.

BAYRAMIN DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Başkan Gönenç; “Dünyanın birçok yerinde insanlar farklı dil, inanç ve etnik kimlikleri yüzünden savaşıyorlar. Bu sebeple geleceğimize endişeyle bakıyoruz. Bugünlerde özellikle dünyanın dört bir yanından gelen çocukların bir araya gelmesi, daha bu yaşlarda farklı kültürleri ve ülkeleri tanıması, önyargıların kalkması bizim için çok önemli. Bayramın bu açıdan dünya barışına da katkıda bulunduğunu düşünüyoruz” dedi.

Daha sonra Makedonya Rosomon Belediye Meclis üyesi Risto Josev, Romanya Piatra Neamnt Meclis Üyesi Ion Lulian Trapiel ve delegasyon görevlisi Dragos Aprofiri, Başkan Gönenç’e kentlerinde misafir olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek çeşitli hediyeler verdiler. Başkan Gönenç’te ziyarette bulunan delegasyon ve çocuklara, içlerinde Bergama’ya ait yöresel ürünlerin bulunduğu hediyelerden verdi. Ziyaret hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

Çeşitli gösterilerle devam edecek olan şenlik 23 Nisan Cumartesi Günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da Koro Şefi Derya Çakı yönetimindeki Bergama Belediyesi Çocuk Korosu Konseri ile son bulacak.

Editör: Haber Merkezi