Gizem TABAN/İZ GAZETE- Gaziemir Belediyesi kasım ayı olağan ikinci oturumu Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda’nın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca ile Başkan Arda arasında ‘üslup’ tartışması yaşanırken Başkan Arda Cumhur İttifakı’nın eleştirilerine de sert çıktı. 

‘ÜSLUP’ TARTIŞMASI

Tartışma, mecliste söz alan AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’nın Belediye Başkanı Halil Arda’ya ‘sen’ diye hitap etmesiyle başladı. Başkan Arda, AKP’li Atmaca’yı uyararak, “Meclis başkanına hitap ediyorsunuz, sen değil siz demeniz gerekiyor. Sizden kişisel saygı beklemiyorum ama ben meclis başkanıyım” dedi. Bunun üzerine AKP’li Atmaca, Başkan Arda’ya ‘sen’ diye hitap etmeye devam etti. Başkan Arda ise şunları söyledi: “Sayın Atmaca bugüne kadar size düzgün bir şekilde hitap etmeye çalıştım, siz ısrarla ‘sen’ diye hitap ediyorsunuz. Ben Gaziemirlilerin oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı ve meclis başkanıyım. Sizden kişisel saygı asla beklemiyorum. Zaten 2 buçuk yıldır ısıtıp ısıtıp aynı konuları gündeme getirmekten bıkmadınız.”

‘İFTİRALARINIZIN HESABINI VERİN’

AKP’li Atmaca’nın eleştirilerine sert çıkan Arda, “Siz bana attığınız iftiranın hesabını vermediniz. ‘55 bin liralık börek alındı’ iddiasını ortaya attınız, denetim komisyonunda görev yapan arkadaşlar da ağzını açıp bir kelime etmedi. Bir iftira daha attınız, ‘Gaziemir Belediyesi, kaçak bina yapıyor’ dediniz. Tüm binaların hepsi ruhsatlı. Siz gidiyorsunuz, yerel yönetimlere saldırarak bir şey elde edeceğinizi zannediyorsunuz. Siz önce iftiralarınızın hesabını verin. Hani Sayıştay denetçileri, İçişleri Bakanlığı denetçileri, maarif müfettişleri! İşiniz gücünüz iftira. İki buçuk yıldır Gaziemir Belediyesi ve bürokratlarıyla uğraşıyorsunuz. Hizmetimizi aslanlar gibi yapıyoruz. Size oy verenler artık bize döndü, siz gidiyorsunuz” diye konuştu.

‘DÖNÜŞÜM, BELEDİYEMİZİ AŞAR’

MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin’in eleştirileri üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Arda, “Ben, kentsel dönüşüm bizi ilgilendirmiyor diye bir şey söylemiyorum. 2 buçuk yıldır kentsel dönüşüm ile ilgili ne kadar çok çaba sarf ettiğimi, bu noktada mesafe aldığımızı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden İZBETON ile 300 konutun yapımı ile ilgili karar çıkardığımızı siz de biliyorsunuz. Kentsel dönüşümü yapmak Gaziemir Belediyesi’ni aşar, zaten yasayla bu Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiş. Benim takipçisi olduğumu çok iyi biliyorsunuz” dedi.

‘YETER Kİ VATANDAŞ UCUZ ALSIN’

Arda, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Lütfen konuları çarptırmayın; kentsel dönüşüm bizi ilgilendirmiyor tavrında değilim. Hazine fazlalıklarını çözün. Sarnıç tapu sorunu var, 38 parsel rezerv alanı ilan edilmiş, tüm alan rezerv alanı ilan edilsin. Lanet olsun ben para istemiyorum, yeter ki vatandaş ucuz alsın. Biz oradan aldığımız emlak vergileriyle oraların hizmetlerini görürüz zaten.”

‘NİYE SUSKUN KALIYORSUNUZ?’

AKP Grup Sözcüsü Ali Gönen’in eleştiriler karşısında ise Başkan Arda, “Ali Bey, ‘Siyaset çirkinleştiriliyor’ diyorsunuz. 2 buçuk yıldır ilişkilerimiz saygı çerçevesinde sürüyor. ‘Sabrın bir sınırı var’ diyorsunuz evet sabrın bir sınır var. Bana atılan iftiralarla ilgili neden susuyorsunuz? Kimseden çıt çıkmıyor. Grup Başkan Vekiliniz organize suç örgütü kurduğumu, ihaleye fesat karıştırdığımı, yolsuzluk yaptığımı, ahlaksızlık yaptığımı söylüyor. Dediniz ki ‘yalana haksızlığa karşı durduk, durmaya devam edeceğiz’ diyorsunuz. Ortada belge yokken şahsıma yapılan iftiralara neden suskun kalıyorsunuz?  Organize suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk, bunlar çok ciddi şeyler. Ciddi belgelere dayanması gerekiyor. Bir gazeteye demeç verip karalayarak nereye varacaksınız? Grup Başkan Vekiliniz ‘ahlaksızsın’ diyor, dava açıyorum davaya gelmiyor, ifade vermiyor. Lütfen siyaseti hep birlikte çirkinleştirmeyelim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi