Ümit Kartal / İz Gazete - Gazetemizi ziyarete gelen Balıklıova Direnişi Sözcüsü Yusuf Altun, bir aylık süre içerisinde kendilerini kimsenin aramadığını, hatta aradıkları milletvekillerinin de telefonlara bakmadığını ifade etti. Altun, “Ne bekliyorlar, haklarımızdan vazgeçmemizi mi bekliyorlar?” diye sordu.

BİR AYDIR ARAYAN YOK

İki hafta önce de Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’den randevu almak için girişimde bulunduklarını anlatan Altun, bir türlü başkana ulaşamadıklarını söyledi. Altun şu açıklamalarda bulundu: “Biz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile tam bir ay önce görüştüğümüzde, bize dedi ki, ‘Genel Sekreterim burada, İl Başkanım burada. Bugün Urla Belediye başkanımla görüşüp konuşacağım. Sonra siz üçünüz görüşür, mağduriyetlerinizi giderecek şekilde adım atarsınız’. Genel başkan gideli bir ay oldu, ne arayan var ne soran.”

'BİZ SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ'

Genel başkan ile görüştüklerinde de ‘Hakkımızı alana kadar siz nereye giderseniz biz de peşinizden ayrılmayız’ dediklerini anlatan Altun, “Biz söz verdik, hakkımızı almadan vazgeçmeyeceğiz. Söz namustur ve bu sözümüzün sonuna kadar arkasındayız. Lütfen Kemal Kılıçdaroğlu da verdiği sözlerin arkasında dursun” dedi.

Talep ettikleri şeyleri, zaten Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP İzmir Milletvekili Musa Çam aracılığıyla basın önünde zikrettiğini hatırlatan Altun, Musa Çam’ın mahcup duruma düştüğünü ifade etti.

'HAKVERDİ DE TELEFONA BAKMIYOR'

Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne gittiklerinde kendileriyle görüşen ve ‘Rapor hazırlayıp sunacağım, mücadelenizin takipçisi olacağım’ diyen Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin ise telefonlarına bakmaz olduğunu ifade eden Yusuf Altun, “Bizden neden kaçınıyorlar. Biz halkız, halkın kendisiyiz. Hakkımızı istiyoruz ve bunu istemeye devam edeceğiz. Bunda kaçılacak, telefonlara bakılmayacak, randevu verilmeyecek ne var?” diye sordu.

'YIKAN YENİDEN YAPSIN'

Altun, “Ne bekliyorlar, haklarımızdan vazgeçmemizi mi bekliyorlar? Tabi ki vazgeçmeyeceğiz. El emeği göz nuru evlerimiz gözümüzün önünde Jandarma zoruyla yıkıldı. Ya yıkan gelsin yeniden yapsın, ya da bilsinler ki, biz her platformda sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Muhalefet partisinin yıpranmaması için sağduyulu davranıyoruz. Bu sağduyumuza kimse güvenmesin. Kaybedecek bir şeyimiz yok” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi