İzmir'in Çeşme ilçesindeki Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA), Dünya Kooperatifçilik Günü'nde 'Anne Mutfağı' adıyla ev yemeklerinin satıldığı bir kafe açtı.

ÇEŞKA üyelerinin desteğiyle açılan Anne Mutfağı, Dünya Kooperatifçilik Günü'nde kapılarını açtı.Açılışa CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediyespor Başkanı Şerif Gün, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Girişimci annelere destek olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kadının üretimin içinde olması gerektiğini hatırlatarak "Çeşme'de yaşayan kadınlarımızın marka değeri yüksek ürünler üreteceklerine inanıyorum. Çeşme'de açacağımız kurslarla birlikte, becerisi olan herkesi işin içine katacağız. ÇEŞKA'nın kapısı, Çeşme'de yaşayan her kadına açıktır. Üretimi, atölye düzeyine, hatta fabrika düzeyine taşımayı hedeflemeliyiz. Sadece yiyecek ile ilgili değil, bölgemize has objelerle, tekstil üretimleriyle, seramik kurslarında üretilecek ürünler, hem Çeşmemizin tanıtımına hem de ailelerimize ekonomik katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Ülkeye, üreterek ve kazanarak hizmet edeceklerini dile getiren ÇEŞKA Başkanı Berna Güler ise "Elimizin emeğini, yuvamızın ekmeğine dönüştürerek, dimdik ayakta duracağız. ÇEŞKA anneleri, çalışarak, katkı koyarak, sorunlardan şikayet etme yerine, çözümlere bir tuğla ekleyecek"dedi. Konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve ÇEŞKA Başkanı Berna Güler, açılış kurdelesini kesti. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Anne Mutfağı'ndan satın aldığı yaprak sarmasının tadına baktı. Anne Mutfağı'nın bulunduğu sokak annelerin duvarlara yaptığı resimlerle güzelleşirken, ismi 'Anne Mutfağı Sokağı' olarak değiştirildi.

Editör: Haber Merkezi