İz Gazete- Mansur Yavaş'ın konuşmasında geçen ifadeler şu şekildedir:

 Göreve gelirken de geldikten sonra da Ankaralı betondan, ranttan kurtulmalı dedik, 'hangi yerden ne kadar oy gelmiş' bakmadan yönetmek lazım dedik, iyilik ve dayanışma yönetimi güçlendirir dedik, hesap verilebilir ve sorgulanabilir bir Ankara yarattık.

EN BÜYÜK PROJE KENTİN HUZURU

En büyük projemiz, kentin huzur ve mutluluğudur. En çılgın projemiz adalettir. Kenti fiskiyeler ve bozuk havuzlarla donatmak yerine, Polatlı'ya temiz suyu ulaştırmaya çalıştık. Uçaklar, özel araçlar yerine, kente yeni otobüsler katmak önemlidir dedik. Rant kuleleri yükselirken, Mamak'ta kentsel dönüşümde mutsuz olan halkın huzurunu sağlamak için çalıştık. Çiftçinin huzuru var. Kendisine müşteri gözüyle bakılan değil, kendini özel hisseden öğrencilerin ışığını gördük. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Bize ulaşan kimse aç uyumadı. Evlerine gıda kolisi fırlatılan değil, tüm ihtiyaçları karşılanan, doğalgaz ve elektrik faturasu yardımı alan bir belediyeyiz. Günlük ekmek ve süt isteniyor. Bir elin verdiğini diğer el görmeden yardımlar yapılıyor. 918 köyde, insan hakkı olarak gördüğümüz internet bağlatıldı. Bağımlılıkla mücadele evleri kuruluyor. Gençlerin YKS ücretleri ödeniyor. Öğrenci evlerinde aylık su tarifesi uygulanıyor. Kadın sığınma merkezleriyle kadınlar daha güvende hissediyorlar.

3 BİN İHALE CANLI YAYINLANDI

Şeffaflık konusunda ciddi adımlar attık. 3 bin ihale canlı yayınlandı. YouTube'da günlük olarak canlı yayınlanan en az 6-7 ihaleyi görebilirsiniz. Bunlar biz görevi bıraktıktan sonra da orada kalacaklardır. Halkın parası yandaşa değil, hak edene gidiyor. Değişim işleyişte dediğimiz budur. 

TAŞERONLUK SONA ERDİ

Panolarda reklamları değil, mali raporları paylaştık. Kuruşu kuruşuna web sayfasında hesap veriyoruz. Yardımları kesecekler dediler, artırdık. İşten çıkaracaklar dediler, hikayelerini hep birlikte yazıyoruz. Taşeronluk sona erdi.

ESKİ DÖNEMDEN KALAN BORÇ ÇOK

Borç çok, maaşları ödeyemezler dediler, 2 buçuk milyar personel ödemesi gerçekleştirdik. Seçim döneminde alınan yüksek faizli banka kredilerinin borçlarını ödüyoruz. 3 buçuk milyar lirasını ödedik. Bu ödemeleri yaparken 8 milyar liradan fazla yatırım yaptık. Şu anda en yüksek kredi notu Ankara'nındır.

KÜLTÜR MERKEZLERİ VE SPOR MERKEZLERİ YAPILACAK

Gençler için e-spor merkezleriyle beraber kültür merkezleri ve spor merkezleri yapılacak. Hemşehrilerimizi ağırlayacağımız yerler yapacağız. Engelsiz kreşler yapıyoruz. Dezavantajlı öğrenciler burada eğitim alacaklar. Atık gıdalardan gübre üretiyoruz. 2. el oto pazarını açıyoruz. Evleri yeniliyoruz. Halka hizmet ediyoruz. İtfaiye teşkilatındaki personel açığı ve araçlardaki eskimeyi düzelttik. Liyakatla iş başı yapan personellerle beraber 5 adet itfaiye merkezi daha kurduk. Balık halini yeniledik. Kedi evinde kısırlaştırma uyguluyoruz. En kapsamlı kısırlaştırma işlemlerini başlattık. Yılda 25 bin sokak canını kısırlaştırıyoruz. Mama üretimine başlayan tesislerin açılışını yaptık. 

RESTORASYONLAR YAPILIYOR

Kapsamlı tadilat ve yenileme projeleri ihale edildi. 300'den fazla konseri vatandaşlarla buluşturduk. Kent gezilerine 15 bin vatandaşımız katıldı. 

METRO PROJELERİNDE SON DURUM

Projesi çizilmiş bir metro hattı bile yoktu. Proje devam ederken 945 milyon lira kesildi. Vatandaşlara yeni bir yük binmesin diye maddi destekte bulunuyoruz. Metroları çok kısa sürede Ankara'ya kazandırdık. Kesintiler artmayıp yakıta bu kadar zam yapmasaydınız da erkenden bitirseydik, halka maddi destek sağlamak zorunda kalmasaydık. Projeler tamam. Dikimevi-Natoyolu Metrosu bu hafta açıklanıyor. Bizden önce hazır proje yok, biz yapalım dedik ve 3 gün üstüste 3 yeni hat için ihale yaptık. 

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'a teşekkür ederken, genel seçimlerde kaderi gençlerin belirleyeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Yavaş ve Karamollaoğlu'nun da aralarında bulunduğu diplomatlar, kurdele kestiler.

Editör: Haber Merkezi