GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE- Kütüphane bölümünden bodrum kata sürgün edilen Bergama Belediyesi çalışanı Aydın İleri, mesaisine darp edilerek başladığı gerekçesi ile savcılığa başvurdu. İnsan Kaynakları Müdürü'nün kendisini darp ettiğini iddia eden İleri, olay anındaki. her şeyi kaydettiği ses kaydı ile savcılığa gidip Ş. T. hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABERLER RAHATSIZ ETMİŞ

İleri, Ş.T.'nin ağzına vurduğunu ve parmağını ağzına sokarak "Gazetelere emeç vereceğine iş yap" dediğini ileri sürdü. Aydın İleri yaşadığı olay üzerine savcılığa giderek İnsan Kaynakları Müdüründen şikayetçi oldu.

"PARMAĞINI AĞZIMA SOKTU"

Olay anını İz Gazete'ye anlatan Aydın İleri: "Ş. T. arşiv odasını açtırıp benden arşivi düzenlememi istedi. Yazılı talep olmadan bu işi yapamayacağımı, birimlerin bilgisi dahili olmadan düzenleme yapmamın sorun yaratabileceğini söyleyerek görevi red ettim. Bunun üzerine müdür üzerime yürüyüp ağzıma vurdu. Kendisi 1.85 boyunda ben 1.60'ım. düşünün artık o anı. Ben kendisine hiç karşılık vermedim. O ise parmağını ağzıma sokarak 'Gazetelere demeç vereceğine iş yap' dedi. Tartışmaya devam ederken ben giriş kata çıktım, katta bulunan herkes o anlara tanıklık etti. Ş.T. zabıtalara beni dışarı atmaları talimatı verdi. Personel arkadaşlar oradan uzaklaşmam için beni binadan dışarı çıkardığında ise 'dışarı çıktığıma dair' tutanak tutulması emrini verdi. İzinsiz tuvalete bile gidemeyeceğimin talimatı verilmişti zaten. Ben kronik şeker hastasıyım ve izinsiz tuvalete gitmem dahi yasaklandı."dedi.

OLAY ANINI KAYDETTİ

Olay sırasında belediye avukatlarının da bulunduğunu söyleyen İleri,  kendisinin yaşananları telefonunun ses kayıt bölümüne kaydettiğini ve delil olarak savcıya sunacağını söyledi. 

"İSTİFA ETMEYECEĞİM"

"Belediyeden olumlu bir yaklaşım beklerken tam tersi oldu. Her türlü baskıyı uygulayarak istifa etmemi bekliyorlar. Tek istedikleri bu ama ben onlara bu istediklerini vermeyeceğim." diyen Aydın İleri tüm baskılara rağmen istifa etmeyeceğini söyledi. 

   

...

Editör: Haber Merkezi