İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vermesi için Enver Aysever’e günlük 13 bin 250 lira ödeneceği iddiaları kısa süre önce tartışma yaratmış Aysever konuşulan rakamlarla alakam yok demişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise eğitim programının iptal edildiğini açıklamıştı.

Yaşananların ardından Cumhuriyet Gazetesi de Enver Aysever ile yollarını ayırdığını açıklamıştı.

Konuya dair tartışmalar sürerken Gazeteci Enver Aysever Tunç Soyer’e dava açacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından duyuru yapan Aysever, Soyer’e 9 soru yöneltti.

Aysever'in sosyal medyadan yaptığı açıklaması; ''Sayın Tunç Soyer’e açmak zorunda kaldığım dava ile ilgili açıklama aşağıdadır. Ayrıntıları YouTube hesabımda sizlerle paylaşacağım. Cumhuriyet Gazetesi’nin hakkımda aldığı kararla ilgili görüşlerimi okurlarıma sorumluluğum gereği paylaşacağım. Hakikat hukuk yoluyla açığa çıkacaktır.'' 

Enver Aysever’in Soyer’e yönelttiği sorular ve açıklaması şöyle;

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "kişiye özel ihale” adlı haberlere yönelik tutumu nedeniyle dava açacağımı kamuoyu ile paylaşmak isterim. Sayın Soyer israrlı çağrılarımı yanıtsız bıraktığı için bu yola başvurmak zorunda kaldım. Aşağıdaki soruların yanıt bulması gerekmektedir.

"1-Söz konusu atölye çalışması ile ilgili ihale kararını kim aldı?

2-İhalenin kişiye özel şekilde algılanmasına neden olacak biçimde kaleme alınmasına kim karar verdi?

3-Dokuz ay sürecek olan çalışmanın ayrıntıları neden belirtilmedi?

4-Alınacak ücretin aylık olacağı neden açıkça yazılmadı?

5-İhaleye hangi firmalar katıldı, kazanan firmanın konusu nedir?

6-İhaleye katılan firmalar hangi teklifleri sundu?

7-Eğer ihale yasalsa neden iptal edildi ve ortada bir suç varmış, kanun dışılık söz konusuymuş izlenimi yaratıldı?

8- Sayın Soyer ihale ile benim uzaktan yakından ilgim olmadığını bildiği halde neden bunu toplumla paylaşmadı?

9- Eğer bu türden başka ihaleler yaptıysa onlar da iptal edildi mi?

Tüm bu soruları mahkeme kanalıyla soracağız ve yanıtlarını resmi kanallardan edinip toplumla paylaşacağız. Benim gibi tüm yaşamını alınteri ile kazanmış, emek mücadelesine vermiş birinin bu iftiralara, karalamalara katlanması, boyun eğmesi söz konusu değildir. Sessiz kalarak bu izlenimi yaratan sayın Soyer yazık ki olumsuz algının sorumlusudur."

Editör: Haber Merkezi