Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Dalgıç, "Çeşme'nin ülkemizin ilk turizm destinasyonlarından birisi olduğunu vurgulayarak, "Ama bugün geldiğimiz noktada, isminden çok bahsedilmesine ve marka değerinin çok yüksek olmasına karşın yeterli büyümeyi sağlamış değil. Turizm sezonu kısa, uzun, yatak yetiyor, yetmiyor diye konuşmak istemiyorum. Biz, ülkemizin içinden geçtiği bütün olumsuzluklara rağmen, pozitif düşünelim. El ele verelim, gönül birliği oluşturalım. Gelen bütün konukları, çok daha memnun şekilde misafir edip, gönderdiğimiz sürece, inanıyorum ki, önümüzdeki sene, daha iyi gelir kapıları açılacaktır. Çeşme'nin gülen yüzüyle, Çeşme'nin güzellikleriyle, bu yazı en az hasarla atlatmış olacağımıza inanıyorum. Biz burada, bütün kurumlarla ve Çeşmeli vatandaşlarımızla birlikte, kol kola turizm sezonunda bir başarıya ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

'YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇIN'
İlk günden beri "9 Durak, 9 Deneyim, 9 Festival" dediklerini hatırlatan Dalgıç, "Bu, 12 ay turizm demektir. Bu yıl da Alaçatı Ot Festivali ile başladık, Diğer festivaller de ardı ardına gelecek. Bölgemizdeki hem esnafımıza, hem turizmcimize ciddi katkı sağlayacağız. Devletimize düşen görevler de var tabi. Çeşme, 267 kilometrekarelik bir alanın içerisinde bir yarımada. Turizm yatırımlarının acil bir şekilde planlanıp, yatırımcının önünün açılması gerekir. Devlet tahsis veriyor, ama Çeşme'deki arz değerinden kaynaklanan, binadan fazla arazi parası ödeyecekler. Yatırımcının önü sadece planla açılmaz. Yatırımcının önü, belirli teşviklerle açılır. Yatırımcı, yaptığı binayı İsviçre'ye götürmeyecek. Yatırımcı, hem istihdam, hem katma değer yaratacak. Biz bunun peşindeyiz" dedi.

'ŞANSLI BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ'
Şanslı bir coğrafyada yaşadıklarını ifade eden Başkan Dalgıç, "12 İon kentinden birisi olan Ildır, tarih turizmi için elverişli güzel bir bölge. Çeşme'nin merkezinde kale, kervansaray ve Bağlararası bölgesindeki kazı alanı muhteşem tarihi alanlarımız. Spor yapmak isteyenler için su sporlarının hepsini yapabilecekleri alanlarımız var. Dünyanın sayılı bölgelerinden olan Çiftlik'te Kitesurf, Alaçatı'da Windsurf yapabilirsiniz. Dünyanın en güzel plajlarına sahibiz. Dünyanın nadir endemik bitkilerinin yetiştiği Ovacık köyümüz var. Dalyan'da deniz ürünlerinin her çeşidini bulabilirsiniz. Balık ürünleri her yerde var. Ama Dalyan'da deniz ürünlerinin her çeşidi var. Dalyan, gastronomi ile ilgili ciddi katkı sağlayan bir bölgemiz. Şanslıyız, bölgemizde yaşayan insan yapısına baktığınız zaman 24 saat gülümseyen bir toplumun yaşadığını görürsünüz. Sokakta insanların birbirine 'Merhaba' dediği, 'Günaydın' dediği, hiç kimsenin gocunmadığı, kadınların, kızlarımızın gecenin hangi saatinde olursa olsun, güvenle sokaklarda dolaşabildiği, konuşabildiği, kafelerde, restoranlarda rahatlıkla oturabildiği bir bölgedir Çeşme. Eksiğimiz var mı? Var. Eksiklerimizi şimdi tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi