İz Gazete - Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Andante Dergisi tarafından bu yıl 7’nci kez düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde, Yılın En Başarılı Orkestrası seçildi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada "Biz her adımımızı Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinden ilham alarak atıyoruz. Sanata verdiğimiz önem de bunun göstergesidir” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, konuşmasının içeriğinden ötürü rahatsız olduğunu söylemiş, Akpınar ise olay üzerine 'Atatürk'ten ve Cumhuriyetten rahatsız olanlarla yanyana durmam" diyerek protokolü terk etmişti.

İLGİLİ HABER: Başkan Akpınar sert çıktı, protokolü terk etti

Konuya dair  Sabah gazetesindeki köşesinde yazı yazan Hıncal Uluç da Başkan Akpınar'ı suçlayarak "Ödülü almaya bir sanatçı değil, Karşıyaka Belediye Başkanı gelmişti. O da orkestrayı değil, kendisini anlatan bir konuşma yapınca, hele böyle bir sanat gecesinde siyasete girince, pek çok insan (ki aralarında ben de vardım) rahatsız oldu." yazdı.

ASLA DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ

Hıncal Uluç'un törende konuşmasını alkışlarkenki videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Hüseyin Mutlu Akpınar, Uluç'a sert cevap verdi. Akpınar açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Hıncal Uluç bugünkü köşesinde, Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni'ndeki konuşmamda siyaset yaptığımı, bundan rahatsız olduğunu yazmış. 'Geceye bir sanatçı değil, belediye başkanı katıldı' demiş. Türkiyenin en iyisi seçilen orkestrayı kuranın, bir belediye başkanı olduğunu unutmuş!

Anlaşılan O da, tek kelimesinde siyaset olmayan bu konuşmada, Atatürk ve Cumhuriyet kavramlarından rahatsızlık duymuş! Kim bilir belki de 'Bu konuşma yakışmadı' diyen Ahmet Misbah Demircan'dan fırça yemiştir!

Sayın Uluç, kendisinin de alkışla eşlik ettiği konuşmayı tekrar izlesin ve hangi 'pek çok kişi' rahatsız olmuş bize bir göstersin.. Tahminimce göz ve kulak tedavisine ihtiyacı olabilir!

Şunu iyi bilin ki; Atatürk'ün yolundan ayrılmayacağız ve böylesi ufak ayak oyunları karşısında asla diz çökmeyeceğiz.."

Editör: Haber Merkezi