Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük, makamında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güdük, ameliyata alındı.

Saldırganın ihtiyacı olduğu için işe alınan bir kişi olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Kan arıyoruz. Kardeşimizi kurtarmak derdindeyiz şu anda. Saldırgan bizim işe aldığımız bir personel. Husumet olacak bir şey yok. Samet altın gibi bir çocuk" ifadelerini kullandı.

Valilik açıklama yaptı

Saldırıya ilişkin Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M. G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır. Söz konusu olayla ilgili çok yönlü olarak tahkikata başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP Adana İl Başkanlığı yetkilileri de valilik açıklamasındaki alacak verecek bilgilerini doğrulamadı. Adana'da yardımseverliği ile tanınan Samet Güdük'ün çok sayıda vatandaşa olduğu gibi saldırgan da yardım ettiğini belirttiler.

Zeydan Karalar'dan açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,” Geldi bana yalvardı, işe aldım. Vurduğu sırada da ‘kusura bakma’ dediğini öğrendim” şeklinde konuştu.
Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük'ün kaldırıldığı hastaneye geldi. Karalar, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, ”Bizim işe aldığımız birisi, karısı kovmuş evden. Geldi bana yalvardı, 'karımla konuş' dedi, ben karısıyla konuştum. Senin eşini işe alacağız kovma adamı, işe aldım. Böyle bir şey aklımızın ucundan geçmez gelmiş orada konuşmuş. Ayrılırken 'Kusura bakma' demiş, sıkmış. Personel olduğu için üstünü arama gereği duyulmamış. Personel olmasa zaten orada güvenlik tedbirleri var ama sürekli bizim elamanlarımız bir şey diyemiyorum yani" dedi.

Karalar, Güdük'ün durumu hakkında da bilgi vererek, "Durumu biraz kritik. Doktorlar müdahaleleri yapıyor. Dışarıda ki hastaneden de doktorlar geldi. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz, ben onun gençliğine direncine güveniyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA