EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar  MÖTBE Kültür Merkezi’nde  yapılan toplantıda, yeni katılan öğrencilere EKAMİT tanıtılarak yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Topluluk Temsilcisi Yusuf Baziki, topluluğu anlatarak çıkardıkları Maytap dergisini katılımcılara tanıttı. Baziki, “Ege Üniversitesi’nde faaliyette olan 63 topluluk var. İçlerinde en aktif olan Karikatür ve Mizah Topluluğu’dur. Birlikte çok güzel şeyler yapacağız” dedi.Cansu Özgüreli, EKAMİT içerisinde yer alan birimleri tanıtarak, “Bunlar; sosyal sorumluluk birimi, spor faaliyetleri, video üretim ve fotoğraf birimi, tasarım birimi, organizasyon ve sponsorluk birimi, doğaçlama ve tiyatro birimidir. Yeni üye olan arkadaşlarımız tasarım biriminden başlar. Ben de burada başladım çünkü karikatür çizmeyi çok seviyorum” diye konuştu.

Fatma Topçu ise  “Bizim topluluğumuzda hiyerarşi yoktur. Bu yüzden başkan kelimesini hiç sevmiyoruz ve kendimizi temsilci ya da yürütücü diye tanımlıyoruz” diye konuştu. Topçu, EKAMİT’e isteyen herkesin üye olabileceğini ve herkesin hayal ettiği her şeyi gerçekleştirebileceğini de sözlerine ekledi. Amaçlarının üniversite okumanın sadece okula gidip gelmek olmadığı bilincini yaymak istediklerini belirten Topçu, “Üniversite, lise ve ortaokuldan farklıdır. EKAMİT ile hep birlikte üniversitenin tadını çıkaracağız” diye konuştu.

Etkinlikte, bir yarışma düzenlenerek soruları bilen öğrencilere tişört hediye edildi. Ardından toplulukta bulunan birimlerle ilgili kısa bilgilendirmeler yapıldı. Toplantının sonunda EKAMİT üyeleri, yeni katılanlarla birlikte çeşitli etkinlikler düzeledi. 

Editör: Haber Merkezi