Gizem TABAN/İZ GAZETE- Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay, AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli’nin eleştirilerini İz Gazete’ye değerlendirdi. AKP’li Keseli, temel belediyecilik hizmetlerinden vaatlere kadar pek çok konuda Başkan Tugay’ı hedef alırken Başkan Tugay’dan yanıt gecikmedi.

‘ÇALIŞMA YAPMADIĞIMIZ ALAN YOK’

Göreve geldiğinden bu yana Karşıyaka için canla başla çalıştıklarını ve birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Biz, yeni yeşil alan, spor tesisi, sosyal tesis, anaokulu, tematik park gibi pek çok çalışma yaptık. Her şeyden önce belediyeyi yeniden yapılandırdık. Birçok konuda ‘ilk’ denilecek projeler yaptık. Bütün bunlar yapılırken hiç mi görmediler, buna şaşırdım. Mutlaka görmüş olmaları lazım. Çünkü bizim çalışma yapmadığımız bir alan yok. Bugün, kendi ürettiği asfaltı başka belediyelere verebilen, kendi şantiyesinde her şeyi üretebilen, kendi oyun alanlarını yapan, üretimini geliştiren, sıfırdan bir kent ormanı kurmak için çalışan, insan odaklı bir sürü çalışma yapmış olan bir belediyeyiz. Bizim Karşıyaka Çarşı ile ilgili yaptığımız hazırlık Türkiye’de örnek gösterilecek bir süreçtir. Yakında çalışması başlayacak. Kendilerine; pandemi, afetler, ekonomik kriz hiç mi hesaba katılmıyor diye de sormak da isterim, ki biz bu şartlar altında bir sürü çalışma yaptık” diye konuştu.

‘OBJEKTİFLİKTEN UZAK BİR AÇIKLAMA’

AKP’li Keseli’nin, “Öyle görüyoruz ki Sayın Cemil Tugay, Karşıyaka'yı yönetmekten vazgeçmiş, sıkılmış ve artık top çevirmeye başlamıştır” sözlerini de değerlendiren Başkan Tugay, hükümetin Karşıyaka için üzerine düşenleri yapmadığının da altını çizdi. Tugay, “Bunu nereden çıkardıklarını anlayamadım. Ne alakası var? Aksine her gün daha fazla zaman ayırarak, şevkle çalışıyorum. Çok da güzel işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir şeyi objektif olarak değerlendirmeden yapılmış bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Tren istasyonu, hastane, adliye, tapu dairesi, yapılmayan okullar gibi pek çok konuda hükümet tarafından Karşıyaka ile ilgili hiçbir adım atılmadığı halde bir de kalkıp böyle haksız eleştiriler yapılmasını hem yadırgadım hem de üzüldüm. Çünkü kendilerinin şehre bir gram katkısı yok” açıklamalarında bulundu.

Başkan Tugay, AKP’li Keseli’nin eleştirileriyle ilgili daha sonra detaylı bir açıklama yapacağını da belirtti.

Editör: Haber Merkezi