İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkan adayı Fatma Çalkaya Halk TV'de Medya Mahallesi programının konuğu oldu. İzmir'deki yerel seçim süreçlerini değerlendiren Çalkaya, eşi Mehmet Ali Çalkaya'nın YSK'ya yapılan şikayetin ardından adaylığının düşürülmesi ve kendisinin aday gösterilmesiyle ilgili "Mehmet Ali Çalkaya İzmir'de üç dönem belediye başkanlığı yaptı. Aday gösterilme sürecinde de partimiz tekrar devam kararı aldı, bu süreç içerisinde çalışmalara başlamıştık,sokağa çıktık, gerekli ön hazırlıkları yaptık, ilçe seçim kurulundan gelen bir karara kadar. YSK aldığı kararla siz belediye başkanı olamazsınız dedi. Nedeni de cumhurbaşkanına yapmış olduğu hakaretti." açıklamalarında bulundu.

'İZMİR'DEN ÇOK BÜYÜK DESTEK ALDIK'

Balçova'da aday değişikliğine gidilmesine yönelik açıklamalarını sürdüren Fatma Çalkaya, "10 ekimde Ankara garında bir patlama oldu. AKP bu patlamadan sonra oylarımızda yükseliş var demişti, bu durumu protesto etmek için İzmir'de yapılan eylemde Mehmet Ali Çalkaya en önde pankartı tutanlardan biriydi ve on binlerce kişi aynı sloganı atmıştı. Cezasını ödedi ama bu durum seçme seçilme hakkınıza bir engel denildi. Bir insana yapılan en büyük kötülüktür seçme seçilme hakkınızın elinizden alınması. Bu kararın üzerine ertesi gün bir miting düzenledik, Balçova'dan İzmir'den çok büyük destek aldık. Biz mitingte bize olan büyük desteği gördük, insanları bir alana toplayabilirsiniz ama kimseyi zorla ağlatamazsınız. Biz bu süreçte olmaz,olur,olmazsürecini yaşadık. Hukuk tektir, ya olur ya olmazdır, bu durum hukuka olan güvensizliğimizi bir kat daha arttırdı. Üç farklı sonuç vardı, önce olmaz denildi,sonra olur ve tekrar olmazı yaşadık." ifadelerini kullandı.

Balçova Belediye Başkan adayı Çalkaya, 15 yıldır eşiyle birlikte sahada olduğunu belirtti. Çalkaya, "Eşim sabah belediyeye giderdi, ben de semt evlerine. Semt evleri bir kadın örgütlenmesi. Kadını sosyal hayatın içine çeken, kurslarla donanım sağlayıp, yaptıkları ürünleri sattıkları ekonomik bir sistem. Hastaları takip ediyoruz, doğumlara gidiyoruz, her zaman Balçovayla birlikte nefes alan, her daim yanında olan biriyim, girmediğim sokak, girmediğim ev kalmamıştır." dedi.

'EN BÜYÜK RAKİBİM SENSİN'

Programda Balçova'daki oy oranına dikkat çeken Çalkaya, "Hatta eşim bana hep en büyük rakibim sensin derdi, ondan sonra en çok tanınan kişiyim. Çalkaya'ya yapılan çok büyük bir haksızlık vardı, çok başarılı bir belediye başkan, oylarını katlayarak gelen bir belediye başkanı, oyları yüzde 38den yüzde 70lere çıkardı. AKP sandıktan alamayacağı sonucu masa başında aldı. Sandıktan iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorduk, bunu milli iradeye vurulanbir ket olarak düşünüyorum." açıklamalarında bulundu.

Adaylığı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'na teekkürlerini ileten Çalkaya sözlerini şöyle tamamladı: "Parti üyesiyim, parti emekçisiyim, bu kararı o yüzden aldıklarını düşünüyorum. Bundan sonra Fatma Çalkaya'yım bir bireyim. Balçova'da kadınlar çok aktif,hayatın içinde, siyasetin içinde. Balçova'da kadın kendini her yerde hissettiriyor, İzmir'in her yerinde öyle ama Balçova'da biraz daha fazla sanki. Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye kadın oranı yüzde 51l'e Balçova'da. Kadının adı ve sözü Balçova'da zaten var, şimdi bir el daha değecek. Biz kadınların üstesinden gelemeyeceği durum yok."

Editör: Haber Merkezi