MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Uluslararası Basın Merkezi’nde yerel gazete temsilcileriyle canlı yayında buluştu. 9 Eylül TV’de yayınlanan ve moderatörlüğünü İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen’in yaptığı programda Şenol Aslanoğlu’nun il başkanlığına atanması ve il yönetimindeki revizyonun yanı sıra kent ve ülke gündemi de konuşuldu.

 BÜLTEN 2

‘YİNE BERABERİZ’

Daha önce gazetecilere verdiği bir demeçte dile getirdiği “İl yönetimini güçlendireceğiz” sözleri hatırlatılan ve yeni il yönetiminin hangi kriterlere göre güçlendirildiğine ilişkin sorulan soruya Şenol Aslanoğlu, “İl yönetiminden, milletvekilliği adaylığı için ayrılan arkadaşlarımız vardı, tüzüğümüz gereği yedeklerimiz de yeterli sayıda değildi. Öncelikle bu boşluklar dolduruldu. Ayrıca genel seçim sonrasında yerel yönetim seçimi de göreceğiz. Yerel seçimde örgütler biraz daha boşalacak. Yani bugünden buna karşı tedbir alındı. Daha fazla arkadaşın görev almasını sağlayan bir yapı ortaya koymaya çalıştık. Onu, bunu, şunu küstürmemek gibi bir şey düşünmedik. Ama bütün CHP üyelerini küstürmemek gibi bir düşüncemiz var ve sonuna kadar da bunu düşünceyi savunmak isterim. Görevim boyunca hiçbir yol arkadaşımı kırmayacak işler yapmak isterim. Bir yönetimi belirlerken de toplumun çeşitli katmanlarına dokunabilecek arkadaşlardan oluşturmanız gerekir. Birlikte uyum içerisinde çalışabilecek takım kurulması gerekir. En başından beri söylüyorum; bayrak yarışına aynı arkadaşlarımızla devam ediyoruz. Eski dönemde çalışan arkadaşlarımız aynı şekilde çalışmaya devam edecekler. Geçmiş dönem il yöneticilerimiz iki haftada bir yönetim kurulumuzla toplantılar yapıp devam edecekler. Yani birisine çalışmayı durdur, diğeri devam etsin demiyoruz. Hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. İçimize sinen bir sistemi hep birlikte oluşturacağız. ” şeklinde cevap verdi.

‘ÜYE BIRAKMAYACAĞIZ’

Seçime giderken herkesin katılımını sağlayacak bir sistemi nasıl oluşturacağını ve hedeflerini de anlatan Aslanoğlu, “Genel Başkanımızın çizdiği yolda ilerleyen, koşan bir örgütüz. Partimiz çok uzun süredir sahada. Seçime kadar da 100-120 günlük bir vaktimiz var. Öbek çalışmalarımız ile seçmenin durumunu takip edebiliyoruz. Bu çalışmalar, sandığa gitmeyen seçmenlerin fikirlerini değiştirecek de bir yol. Ben artık bu seçimde her bir vatandaşın seçime gideceğini düşünüyorum. Çünkü iktidarın baskı ve zulmü o kadar büyük ki artık dayanamıyorlar. Öte yandan İlerleyen süreçte üye sayımızı da arttırmak istiyoruz. Hedefimiz; AKP’ye üye bırakmayana kadar üye kaydetmek. Aynı zamanda ilk genel seçimde iktidar olarak milletvekili sayımızı arttırmak, ardından gelecek yerel seçimde ise 30 ilçenin tamamını kazanmak istiyoruz. 2023 cumhurbaşkanlığı seçimini de çok açık bir farkla kazanmak istiyoruz. En büyük hedefimiz o.” diye konuştu.

MYK VE PM’YE GÜVEN

Adaylar belirlenirken parti tabanının önseçim beklediği ve önseçim olmadığı takdirde bir kayıp yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin gelen soruyu da cevaplayan Aslanoğlu, “Bir kayıp yaşanmaz. Önseçim olur mu olmaz mı onu da yetkili kurullar zamanı gelince karar verecektir. Benim samimi fikrim şu; bizler, bizleri yönetsinler diye kurullara yönetici seçiyoruz. Dolayısıyla MYK’mız var, Parti Meclisi’miz var. Biz kurultayda çok büyük bir güvenle onları seçtik. Parti adına doğru kararları vereceklerini düşünüyoruz. Ellerinde birçok veri tutuyorlar. Yani her zaman en doğru kararları vereceklerini düşünüyorum.” diye konuştu.

BÜLTEN 3 (1)

OYU SATAN AYIPLANMALI

MYK’ya ve PM’ye güven duyduğu söylemine karşılık yapılan, “Evet ama bazen Mehmet Ali Çelebi gibi yol kazaları da olabiliyor” yorumuna ise Şenol Aslanoğlu şu yanıtı verdi: “Hiç kimsenin bir gün hatalar zinciri yapmayacağını bilmiyoruz, insanız. Kimsenin yarın bir gün paraya, makama, mala mülke boyun eğip eğmeyeceğini bilmiyoruz. Burada ayıplanması gereken kişiler, kendine verilen oyları başka yere satan arkadaşlardır. Seçmen, bu ahlaksızlığa yol açan partilere de tepki göstermeli.”

CHP YIKILMAZ

Partili olup parti iradesi dışında bazı çalışmalar yürüten gruplara yönelik de açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, “CHP, büyük bir kitle partisidir. Çokça üyemizin ve oyumuzun olduğu bir parti. Burada çok da homojen bir yapı kurmak dünyanın en zor işlerinden birisi. Bir de bu kadar homojenize olmalı mıyız o konuda da tereddütlerim var. Hayata soldan bakan insanlar hep daha iyisini arzularlar. Eğer daha iyi bir şeyi arzulayanlar varsa onlara yol açmamız gerekir. Faşizan bir şeyle ‘Yapmasınlar, etmesinler’ diyemeyiz. Bu konuda tamamen disiplinsiz de olamayız, belli başlı bir çizgi var, partili olduğunu iddia eden kimse onun dışına çıkamaz. Kendi arkadaşlarının göreve gelmesini isteyen arkadaşlar olacaktır. Ama Ahmet olmadı diye CHP yıkılmayacaktır, Mehmet aldığı bayrağı daha yukarı taşıyacaktır. Bugün o kadar karanlık içerisindeyiz ki hep beraber aydınlığa çıkmak istiyoruz. Bu karanlık süreçte de olumsuz düşünceler ya da figürler üzerinde durmadan, partimizin disiplinini bozmayan ilerleyen fikirlere açığız.” dedi. 

‘OLUMLUYU ÖNE ÇIKARMALI’

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını henüz belirlememesine ilişkin konuşan Aslanoğlu, “Altılı Masa bugüne kadar hep seçim sonrasına ilişkin ana yöntemi belirlemek için çalıştı. Bundan sonra çıkacak aday da bizim adayımızdır. Kimse bunu problem haline getirmeyecek. Toplumda da adaya ilişkin bir tedirginlik olacağını düşünmüyorum. Ülkenin bulunduğu vahim koşullar nedeniyle, birbirinden farklı partiler ülkenin ikinci yüzyılında demokrasiye geri dönelim diye irade ortaya koymuşlar. Bunun sonucunda yerel seçimde de dayanışarak birçok belediyeyi kazandık. Bun bildikleri için de konuyu sürekli adaya, kimin ne olduğuna getiriyorlar. Yani burada herkese düşen görev olumluyu daha öne çıkarmak olmalıdır. Elbette, başta benden başlayarak tüm örgüt, bunu size daha iyi aktarabilmek için bir yol bulacağız.” dedi.

SORUMLULUK HEPİMİZDE

Büyükşehir’in yaptığı yatırımların ya da hükümet kaynaklı yaşadığı sorunların en güçlü şekilde yurttaşa aktarılamadığı yönünde gelen bir eleştiriye de yanıt veren Aslanoğlu, “Vatandaşa bazı şeylerin doğru aktarılamadığını kabul ediyorum. Burada sorunun bir kısmı benim, bir kısmı da basının diye düşünüyorum. Vatandaş metroya, vapura bindiğinde bu pahalılığın nedenini tam kavrayamamışsa kabul ediyorum kabahatin çoğu benim, azı siz basının. Bu konuda hem biz hem Büyükşehir’in basını hem de sizlerle beraber çalışalım. Eksik kalan yerleri daha iyi nasıl anlatabiliriz diye bir düşünelim. 5 liralık bir mazotun 25 liraya çıkma sebeplerini vatandaşa aktarma görevi kimin? Bence bu ülkede yaşayan ve doğruları aktarma becerisine sahip herkesin” ifadelerini kullandı.

YAPTIKLARI KÖTÜLÜK ONLARI GÖNDERECEK!

Belediyelere baskıların daha da artacağını bildiklerini ifade eden Şenol Aslanoğlu, “İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ceza vermeye kalkanlar bugün de yarın da aynı şekilde çabalayacaktır. Yapabilecekleri ne kadar kötülük varsa hepsini gösteriyorlar. Daha fazlasını göstereceklerini de biliyoruz ama korkmuyoruz. Yaptıkları kötülükler onları gönderecek. Vatandaşın iradesinin gasp edildiği yerde hep birlikte bağıracağız” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya