Batuhan KAYA/İz Gazete- CHP İzmir İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı kutlamasını CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yeni seçilen CHP İzmir İlçe Belediye Başkanları ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Mahir Polat, CHP İzmir İlçe Başkanları ve partililerin yoğun katılımıyla Kültürpark’ta gerçekleştirdi. 

Kutlamada konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “31 Mart yerel seçim bayramımız da kutlu olsun. Bu seçim tüm Türkiye’deki vatandaşlarımız, sarıdan bıkan tüm Türkiye’yi kırmızıya boyayan vatandaşlarımız 2 bayramı birlikte yaşatıyorlar. Bıktık, dediler, usandık, dediler. Her seçimde biraz daha ilerlediler biraz daha yaklaştılar. Bu zafer kendi kendine olmadı, bu zaferi yaratan, bu zaferin mimarı sayın Özgür Özel için bir alkış istiyorum. Bu mücadeleyi ilmek ilmek ören tüm örgütümüze, tüm ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kırgınlık bekleyenler avuçlarını yaladı

Seçimlerden sonra kırgınlık bekleyenlerin avuçlarını yaladığını söyleyen ve bugünden sonra sıkılmadık el, girilmedik ev bırakmayacağız diyen Aslanoğlu, “Bayramlar kırgınlık ve küskünlüklerin sonlandığı günlerdir. Bugün 2 bayramı bir arada yaşıyoruz, hiçbir arkadaşımızı dışarıda bırakmadan, geride kalanları tutup getirerek çalışmalara dahil etmemiz gerekiyor. Seçimden sonra kırgınlık, küskünlük ve kavga bekleyenler avuçlarını yaladılar. Bundan sonra da aramızda tartışma olacağını düşünenler avuçlarını yalayacaklar. Bir olacağız, diri olacağız ve kazanacağız. 1 Nisan sabahı iktidara yürüyüşümüzün ilk günüdür demiştim, 5 Nisan iktidara yürüyüşümüzün 5’inci günüdür. Bu bayramdan sonra girilmedik ev sıkılmadık el bırakmayacak ve hep birlikte çok çalışacağız. İktidarın ışığı göründü, başta genel başkanımız Özgür Özel’e, örgütümüze, başkanlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza tüm İzmir adına gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

Yerel seçimlerin zaferle sonuçlanmasının ardından hedefin iktidar olduğunu ilan eden ve iktidara yürüyeceklerini söyleyen Aslanoğlu, “5-6 gün önce 23 belediye başkanımız vardı, şimdi 29 belediye başkanımız var. Seçilen tüm başkanlarımızı kutluyoruz, teşekkür ediyoruz. Hiçbir zaman unutmayacağız, onlar bizimkiler, biz, bizimkileri her zaman koruyacağız. Bizimkiler her zaman güzel işler yapacak ve biz de belediye başkanlarımızın yaptığı tüm işleri vatandaşlara anlatacağız. Bizden, bundan sonra da yapılacak çalışmalarda belediye başkanlarımızla omuz omuza yürüyeceğiz. Bu, bir bayramlaşma olduğu gibi aynı zamanda belediye başkanlarımızı hep birlikte kutladığımız bir bayram olacak. Omuz omuza tek bir hedefe odaklanacağız, bana göre 2, Cemil Başkanıma göre 1 yıl içinde iktidar erken seçim isteyecek. Tek bir hedefimiz var, o da iktidar. O gün geldiğinde çok çalışacağız, hep birlikte iktidara yürüyoruz, şimdi CHP zamanı!” dedi.

Bu tablonun ressamı sizlersiniz

Kutlamada partililere hitap eden ve 31 Mart yerel seçimlerindeki başarı için örgüte teşekkür eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “30 ilçenin 28’ini kazandık, 2’sini çok küçük farkla kaybettik. Büyükşehir’de ise oyların yüzde 50’sini aldık, bu başarı hepimizindir hepinizi kutluyorum. Eğer bu bir gurur tablosuysa bu tablonun ressamı sizsiniz değerli yoldaşlarım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bize bu görevi layık gördüğünüz için teşekkür ediyoruz, zor günlerimizde yanımızda durduğunuz için teşekkür ediyoruz, CHP’yi toplumun gözünde küçültmeye çalıştıkları günlerde partimizin onurunu taşıdığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediyecilikte destan yazacağız

Kendilerine verilen görevin büyüklüğünü bildiklerini ve destan yazacaklarının sözünü veren Tugay, “Böylesine başarılı bir yönetim ortaya koyacağız ve bundan sonra hiç kimse CHP’li belediyeler hakkında olumsuz konuşamayacak. Seçim günü ve önceki günlerde bizler için koşturan ve yanımızda olan hiç kimseyi unutmayacağımızı bilin, İzmir’e dair hayalimiz İzmir’in özgür, eşit, adaletli bir kent olması, hiçbir yurttaşın haksızlığa uğramadığını, kimsenin aç kalmadığı, kimsenin sokakta yatmadığı bir kent olması. Gerektiğinde İzmir’i yeniden yapacağız. Hak ettiğimiz, beklediğimiz iktidar gelene kadar kimsenin mağdur olmaması için yapılması gereken sosyal belediyeciliği onurla gerçekleştireceğiz. Bayramlarımız kutlu olsun, Genel Başkanımıza, parti üst yönetimimize, tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra da tam bir birlik içerisinde CHP’yi iktidar yapana kadar, Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri yapana kadar çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Tuğkan Üsküp