Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne, ‘Balkondan düştü’ iddiasıyla getirilen 2 yaşındaki bebek, yaşamını yitirdi. Bebeğin muayenesini yapan doktor, cinsel istismar bulgularına rastladıklarını belirtti.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada 2 yaşındaki bebeğin ölümü sonrasında derhal harekete geçilerek aynı gün soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Soruşturma kapsamda bebeğin ailesi, akrabaları ve komşuları ile olayı gören kişiler, ayrıca ilk tıbbi müdahaleyi yapan sağlık ekibinin beyan ve ifadeleri alındığı belirtildi. Açıklamada, bebeğin yaşadığı konutta olay yeri inceleme ekiplerince detaylı inceleme ve delil tespitleri yapıldığı ifade edildi.

Bu kapsamda cinsel istismar şüphesi ve iddiaları da dahil olmak üzere kesin ölüm sebebini tespit edilerek ayrıntılı otopsi raporu hazırlanabilmesi için cenazenin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği ve Adli Tıp Kurumu’ndaki inceleme ve raporlama işlemi devam etmekte olduğu açıklandı.

GİZLİLİK KARARI

Bebeğin ölümü ile ilgili soruşturma hakkında Sulh Ceza Hakimliğinden gizlilik ve kısıtlama kararı alındı. Soruşturma bebeğin ölümüne ilişkin tüm iddia ve şüpheler, her yönü ile titizlikle araştırılmak suretiyle gizli olarak sürdürüldüğü de bildirildi. (TELE1)

Editör: Haber Merkezi