Partinin deneyimli ismi Alaattin Yüksel, İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) başına getirildi. Bu stratejik hamle, CHP'nin İzmir'deki seçim stratejisini güçlendirmeyi ve organizasyon kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Seçim Öncesi Çalışmalar Hızla Sürüyor

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde siyasi partilerde hummalı bir çalışma dönemi yaşanıyor. CHP Genel Merkezi, geçtiğimiz hafta İzmir adaylarını belirledikten sonra adaylar saha mesaisine başladı. Ancak, adayların açıklanmasının ardından İzmir'de bir dizi olay yaşanmış, özellikle Çiğli, Çeşme, Karaburun, Bayraklı ve Güzelbahçe'de eylemler düzenlenmişti. CHP'de kampanya süreci sıkıntılı başlamıştı. Bu gelişmeler üzerine İzmir'deki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) başına örgütün tecrübeli ismi Alaattin Yüksel'in getirildiği öğrenildi.

Alaattin Yüksel'in Önemli Görevleri

CHP içinde önemli görevler üstlenmiş olan Yüksel, genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği ve üç dönem il başkanlığı gibi kritik pozisyonlarda bulunmuştu.

Birlik Çağrısı ve Huzur İçinde Seçim Çalışmalarına

Özellikle adayların açıklanmasının ardından örgüt içinde yaşanan aday krizine yönelik olarak birlik ve beraberlik çağrısı yapan Yüksel'in, bu tutumuyla partideki huzursuzlukları yatıştırıp, seçim çalışmalarına odaklanılmasını sağlaması hedefleniyor. Yüksel'in, "İzmirlilerin demokrasi aşkıyla tek adam rejimine ‘dur’ diyecekleri ve CHP'nin oy oranında “rekor kıracağı" yönündeki açıklamalarıyla CHP’nin İzmir'deki iddiasını ortaya koymuştu.

Editör: Tuğkan Üsküp