AKP İzmir teşkilatları, 16 Nisan halk oylaması öncesi İzmir'e özel mesajlar içeren ve yeni hükümet sistemini anlattıkları kitapçıkla sahaya indi.  Kitapta, İzmirliler'e "Kuruluş ve dönüşüm İzmir'in işi ve artık büyük fotoğrafı görme zamanı" deniliyor.

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir'de dağıtımına başladıkları broşürün, sosyal medya alanlarından da görülebileceğini belirterek, şunları söyledİ: "İzmirli hemşerilerimize kafalarındaki soru işaretlerini giderebilecekleri ve 18 maddelik değişikliğin getirilerini anlatan bu çalışmamızı ulaştırmaya başladık.  'Kuruluş ve dönüşüm İzmir'in işidir'. İzmir'in vatansever halkı; öngörüsü ve Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığı ile büyük fotoğrafı görecektir. Kara propagandalara kanmayacak kadar sağduyuludur. Nedir o büyük fotoğraf? İşte tam da çalışmamızın kapağında yer alan görseldir. Bizim; dünya üzerinde yer değiştiren dengeler içinde kendimize yer bulabilmek, siyasi ve ekonomik büyümemizi sağlamak için bu sistem değişikliği hamlesine ihtiyacımız var. Hem kendi içimizde güçlenmek hem de yeni küresel yapılanmanın içinde var olabilmek için; bu anahtarı çevirmek zorundayız. Kitapçığın ilk sayfalarında Atatürk'ün 1935 yılında söylediği 'Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir. siz onları tamamlayacaksınız' sözlerine vurgu yaptık. Buna 'hayır' diyecek kaç kişi çıkabilir ki. Büyümek, yenilenmek ve değişmenin sonu yok. Çağın dayatmasıdır, kendi içinizde nedenleriniz vardır. Tedbir alırsınız, yeni yollar açarsınız. Sistemdeki arızaları gidermek gerekir, giderirsiniz. Bu adımları atmakta direnirseniz; en iyi ihtimalle yerinde sayan bir ülke olursunuz ki; Türkiye, bunu asla hak etmiyor. Çok iyi bakmışsınız ama; arabanızı çizmişler, benzin deposu hasar almış, üstelik en dik yokuşu tırmanmaya başlamışsınız. Sizi yolda bırakmaması için genel bakımını, yenilenmesini, motorunun güçlenmesini sağlamaz mısınız?" 

 "'TAVŞAN KAÇ, TAZI TUT' A SON"

 Gençlere ve kadınlara yönelik özel mesajların yer aldığı kitapçıkta, tavşan tazı örneği de dikkat çekti. AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, açıklamasında bu ayrıntılara da değinerek, şunları söyledi:  "Her şeyden önce vesayeti ortadan kaldıracak, kara perdeyi yok edecek, milletin seçtiklerinin artık aynalarla yüz yüze geleceği ve yine millete hesap vereceği bir değişikliği oylayacağız. Ve Evet diyeceğiz. Çünkü, içerden ve dışardan tavşanlı tazılı bir gidişat, bu ülkenin geleceğine prangadır. Bu ülke de devlet de; büyüyüp güçlenirken, birilerine teslim olmak zorunda değil. Kovalamaca, çekişme, kriz yaşamak zorunda değil. 16 Nisan'da, 12 Mart'ları; 12 Eylül'leri, 28 Şubat'ları, 15 Temmuz'ları yaşatan zihniyeti ve ileri demokrasinin önündeki tüm engelleri kaldırmış olacağız."

Editör: Haber Merkezi