İZ GAZETE - CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yurttaşlar ile birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyor. Zeynep Altıok, yaptığı açıklamada "Yasaklar, baskılar ve saray hukuku anlamı taşıyan OHAL bizi korkutmaz; birleştirir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

"1 Mayıs ezilenin, işçilerin, işsiz bırakılanların, ötekileştirenin, barış diyenlerin, adalet isteyenlerin, kadının, gencin, yoksulun ve tüm halkın ses verdiği tarih olacak. “OHAL’de grevleri yasakladık” diyenlere karşı biz de OHAL’de itirazımızla ses vereceğiz. 

Baskı, emek sömürüsü, uzun çalışma süreleri, hukuksuzluk, işçi cinayetleri, kiralık işçilik, taşeronluk, eşitsizlik ve neo-liberal politikalar devam ettiği müddetçe , emek ve özgürlük mücadelesiyle direniş de çoğalarak devam edecektir…

Milli güvenlik konseyi 1981'de 1 Mayıs’ı resmi tatil günü olmaktan çıkarmış, yasaklamıştı. Kenan Evren yasaklarından 37 yıl sonra Erdoğan Taksim’i işçilere, emekçilere yasakladı. 

Yasaklar, baskılar ve saray hukuku anlamı taşıyan OHAL bizi korkutmaz; birleştirir!

Tek adam yasaları, KHK’lar, OHAL’ler ve şaibeler arttıkça, demokrasi, hukuk ve özgürlük mücadelesini sürdürmek kaçınılmazdır. . 

Akp’nin iktidarda olduğu 5630 gün boyunca her gün 4 işçi, iş cinayetlerine kurban edildi. Bu 5630 karanlık gün boyunca her gün 284 kişi işinden edildi. Bu baskıcı 5630 gün boyunca her gün 28 kişi cezaevine konuldu. 

Bugün “her yer Taksim, mücadele, direniş” olacak, 1977, 1989, 1996 ve 2007 1 Mayıs'larında katledilen yoldaşlarımızın davaları ve kavgaları ile meydanlar dolacak. 1 Mayıs’ta ayağa kalkan halk 24 Haziran’da egemenlik haklarını saraydan geri alacak ve demokrasi çiçeklerini tüm ülkede yeşertecek. 

İşte bu yüzden bu gün bizim günümüzdür! 1 Mayıs işçi, emekçi, sınıf mücadelesinin ruhu sadece bir günün değil, her günün olsun ve karanlıktan aydınlığa geçişin selamı, damgası ve şafağı olsun. 

Bu yüzden ölümlere, katliamlara ve emek düşmanlarına karşın işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, ezilenler, özgürlük ve barış diyen bütün yürekler yan yana, el ele ve omuz omuza…

Ve hep birlikte; ​İnanın güzel günler göreceğiz çocuklar

Güneşli günler göreceğiz.

Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar

Işıklı maviliklere süreceğiz…​"

Editör: Haber Merkezi