Yaz sıcakları yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. İzmirliler de yaz için tatil planlarını şimdiden oluşturmaya başladı. Deniz tercih etmeyenler için İzmir'de bol bol havuz imkanı bulunuyor. Peki İzmir'de yaz sıcaklarında serinleyebileceğiniz havuzlar hangileri? Sizler için listeledik...

Alsancak Atatürk Yüzme Tesisleri Açık Ve Kapalı Havuzları

Tesisin açık havuzu olimpik, kapalı havuzuysa yarı olimpik özelliklere sahiptir. Tesisin açık havuzunda aynı zamanda atlama kulesi de bulunuyor. İzmir’ de ki tam olimpik ölçülerde olan havuzlar arasında yer alıyor.

Alsancak'ta hizmet veren bu tesisin açık yüzme havuzunun ölçüleri şu şekildedir:
-Derinliği, 1.80 metre
- Boyu, 50 metre tam olimpiktir…
- Eniyse, 25 metredir…
 
Kapalı yüzme havuzu ölçüleriyse;
-Derinliği, 1.80 metre
- Boyu, 25 metre yarı olimpiktir…
- Eniyse, 12.5 metredir…

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Yüzme Havuzu

2017 yılının Mart ayında Buca'da hizmete açılan tesisisin çalışma saatleri; 09.00 ile 20.00 arasındadır. 310 cm derinlikten oluşan yarı olimpik yüzme havuzu, çeşitli antrenmanların yapılabileceği tarzda tasarlanmıştır. Sualtı hokeyi, sualtı ragbisi, su topu ve paletli yüzme vs...

İzmir yarı olimpik yüzme havuzları içerisinde yer alan bu tesis, 5 kulvardan oluşuyor.
Buca Sosyal Yaşam Kampüsü yüzme havuzu ölçüleri şu şekildedir:
-Eni, 12.5 metre
-Boyu, 25 metre
-Derinliğiyse, 3.10 metredir.

Bayraklı Belediyesi Yüzme Havuzu

2012 yılında İzmir yarı olimpik yüzme havuzları kapsamında açılan tesis, Bayraklı ilçesinde hizmet veriyor.
Haziran ayında her sene hizmet vermeye başlayan havuz, yaz döneminde İzmirlilere yüzme keyfi yaşatıyor. Ayrıca tesis kadınlara özel yüzme havuzu İzmir ve ailelere özel de hizmetler veriyor.

Bayraklı Belediyesi yüzme havuzu ölçüleri;
- Derinlik, 1 ve 3 metre yani değişkendir…
- Boyu, 25 metre yarı olimpiktir
- Eniyse, 12.5 metredir.

Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu

İzmir yarı olimpik yüzme havuzları kapsamında kente hizmet veren bu tesis, son teknolojilerle dizayn  edilmiştir. Havuzun üst tarafı kenet tipinde çatı sistemiyle kapatılmıştır. 2017 yılının temmuz ayında hizmete açılan bu tesisin; havuz girişi, soyunma odası ve tribünleri de engellilerin kullanımlarına uygun şekilde tasarlanmıştır. Tesisin yüzme havuzunun 2.10 metre derinliğinde ki çanağında yüzme bilmeyenlere özel bölüm oluşturuldu. Küçük çocukların eğitimleri açısından da, 1.60 metre derinlikte özel bölüm oluşturulmuştur. Tesiste doğal gaz sistemleriyle birlikte yerden ısıtma, ses sistemleri ve nem alma santrali de kurulmuştur. Havuz suyunun devamlı hijyenik ve temiz tutulması içinde mekanik sistemle döşenmiştir. Tesis tam anlamıyla son teknolojilerle Avrupa standartlarına göre tasarlanmıştır. Sadece temizlik ve bakım olması nedeniyle pazartesi günleri hizmet vermeyen tesis, onun dışında her gün; 07.00- 23.00 arasında açıktır… Tesis kadın-erkek karışık kullanılıyor.

İzmir Karşıyaka Belediyesi yüzme havuzu ölçüleri şöyle:
- Eni, 20 metre
- Boyu, 25 metre ve 8 kulvardan oluşuyor.
- Derinliği 2.10 metre
- Derinliği 1.60 metre (yüzme bilmeyenler ve çocuklar için)

Bucaspor Atatürk Yüzme Havuzu

 Bucaspor Kulübü’nün Cemil Şeboy tesislerinin içerisinde bulunan Atatürk yüzme havuzudur.

Yaz ve kış hiç ara vermeden yüzme severlere hizmet veren bu tesisin havuzu; 2-3 ve 4 kulvarlı şekilde kullanılabiliyor. Isıtma sistemlerinin sayesinde de, 12 ay özellikle kesintisiz tesiste yüzme imkânına İzmirliler sahip diyebiliriz. Klorla birlikte PH değerleri de devamlı aralıklarla ölçülüyor. Havuz anti bakteriyel yapıya sahip olduğundan bakteri üretimleri de kesinlikle olmuyor. Havuzun hizmet verme saatleri, 09.00 ile 21.00 arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Bucaspor Atatürk Yüzme Havuzu özellikleri şunlardır:
-Eni, 7 metre
-Derinliği, 1.4 metre
-Boyuysa 20 metredir…

Editör: Tuğkan Üsküp