İzmir Büyükşehir Belediyesinin tramvay projesinin Konak hattında yeni düzenlemeye gidildi. Alsancak Garı’nın bulunduğu bölgeye ulaşan hat imalatları nedeniyle trafik düzeninde zorunlu değişikliğe gidildi. 31 Temmuz itibariyle Altınordu Meydanı ile Vahap Özaltay Meydanı arası trafik akışı sadece tek şeritten Halkapınar yönünde işleyemeye başladı. Konak yönüne gidecek araçlar ise 1. Kordon’a yönlendiriliyor. Şair Eşref Bulvarı’nda Lozan Meydanı ile Alsancak Camii arasındaki hat imalatlarının Montrö Meydanı’na kadar olan kısmı ve Ali Çetinkaya Bulvarı’ndaki hat çalışması tamamlandı. Şair Eşref Bulvarı üzerinde Montrö Meydanı ile Çankaya arasında ise iki etap halinde çalışmalar devam ediyor.

Dün başlayan uygulama ile sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Otobüs güzergahlarının ve yolların değiştiği merkezde vatandaşlar iş yerlerine gidebilmek için büyük çaba sarf etti. Devam eden çalışmalar sabah öğlen ve akşam saatlerinde trafiği olumsuz etkiledi. Kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle, merkeze ulaşan Yeşildere Caddesi, Altınyol ve Ankara Caddesi’nde de uzun araç kuyrukları oluştu. Şehrin önemli bir yükünü alan İZDENİZ’in de grevde olması nedeniyle vatandaşların işe gidip gelmek için çok fazla alternatifi kalmadı. İZBAN ve İzmir METRO’yu kullanan vatandaşlar ise gidecekleri yere gitmekte kalabalık ve yoğunluktan dolayı güçlükle ulaşabildi.

Bu arada geçtiğimiz pazar günü Alsancak Garı önünde başlayan tramvay inşaatında yollar göle döndü. Kepçe operatörünün su borusunu delmesi ile birlikte yol su içinde kaldı. Delinen su borusundan çıkan su nedeniyle çalışmalar aksarken İZSU ekipleri suyu durdurmak için hemen çalışmalara başladı.

Özkan Pekçalışkan - İlk Ses

Editör: Haber Merkezi