İzmir'de Konak Belediyesi tarafından yapılan Mask Müzesi büyük ilgi görüyor. Peki Mask Müzesi nerede? Mask Müzesi'nin tarihçesi ne? Mask Müzesi'ne nasıl gidilir? İşte detaylar...

Mask, en genel anlamıyla boyalı karton, kumaş, deri veya plastikten yapılan ve çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere yüze geçirilen yapma yüzdür. Ruh bilimi açısından, kişinin oynadığı rol veya hem kendisine hem de çevresine karşı takındığı davranıştır. Mask, yüzü gizlemek, korumak ya da değişik bir kişiliğe bürünmek amacıyla kullanılır.

İzmir Mask Müzesi ne zaman açıldı?

Konak Belediyesi'nin butik müzecilik anlayışının 2. örneği olan İzmir Mask Müzesi, levanten kültürüne uygun inşa edilen tarihi bina restore edilmiş ve Konak Belediyesi tarafından Türkiye’nin ilk Mask Müzesi olarak 10 Mayıs 2011 tarihinde Alsancak semtinde ziyaretçilere açılmıştır.

İzmir Mask Müzesi'nde neler var?

Müze, Ritüel Masklar, Tiyatro Maskları, Anadolu Maskları, Ölüm Maskları ve İz Bırakanlar olmak üzere beş farklı kategoride yer alan ve toplamda 300’ün üzerinde yer alan geniş bir koleksiyona sahiptir.

Müzede çocukların ve gençlerin kendilerini sanat aracılığı ile ifade etmelerini, yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan Mask Atölyeleri düzenlenmektedir. Aynı zamanda yaşam boyu eğitimi amaçlayan müze programları tüm yaş gruplarına göre planlanan etkinlikler, yılın her ayı programlanarak işlik, söyleyişi ve görsel sunumlar şeklinde yapılmaktadır.

İzmir Mask Müzesi hangi günler açık?

Konak Mask Müzesi pazartesi ve pazar günleri kapalıdır. Onun dışında diğer günler müze açık oluyor.

İzmir Mask Müzesi hangi saatlerde açık?

Konak Mask Müzesi salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi günleri saat 09:00 ile 17:00 arasında açıktır.

İzmir Mask Müzesi nerede?

Konak Mask Müzesi Alsancak semtinde bulunur. Adres ise şöyledir: Alsancak, 1448. Cumbalı Sk No:22, 35220 Konak/İzmir, Türkiye

Telefon: (0232) 465 31 07


İzmir Mask Müzesi giriş ücreti

Konak Mask Müzesi giriş ücreti yoktur. Müzeye giriş tamamen ücretsizdir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz