Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim vaatlerini birer birer yerine getiriyor. Halk Ekmek’te yapılan indirimin ardından su tarifelerindeki indirim için de harekete geçildi. Yeni dönemin ilk meclis oturumunda Başkanlık Makamı’nca gündeme eklenen önergeye göre; İZSU Genel Müdürlüğü, tüm abonelerin ilk 4 metreküp su tüketim bedellerinde yüzde 25 indirim uygulayacak. 
Önerge Plan Bütçe Komisyonu, Bütçe ve Hukuk Komisyonu ile Esnaf ve Tüketici Koruma Komisyonu'na havale edildi. Suya yönelik indirim önergesi, ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek. Meclise gelecek olan önerge, oylandıktan sonra karara bağlanacak. Suda indirimli tarifenin, 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Başkan Tugay, açılış konuşmasında yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Meclis üyelerine emek ve çabaları için teşekkür eden Tugay, "Birlikte güzel bir 5 yıl geçirmeyi, şehrimize iz bırakacak çalışmalar yapmayı yürekten diliyorum." dedi.

Emeklileri ve anneleri sevindirecek hamle

Meclis toplantısında Başkan Tugay’ın adaylık sürecinde emekliler ve anneler için hayata geçirmeyi vadettiği destekler gündeme geldi. Emekli Dayanışma Kartı aracılığı ile ihtiyaç sahibi emekliler için su kullanımın bedelinin ilk 4 metreküpünün ücretsiz, sonraki kullanımlarının ise yüzde 50 indirimli olması, yine destek kartı aracılığı ile ihtiyaç sahibi emeklilere market ve kira desteğinin verilmesi hususu mecliste gündeme geldi. 0-4 yaş arası çocuğu olan ihtiyaç sahibi annelerin  çocukları yanında iken toplu taşımadan yararlanmasını sağlayacak (60 kontür) Anne Dayanışma Kartı da mecliste görüşüldü. İki gündem maddesi de komisyonlara havale edildi. 

Grup Başkan Vekilleri ve Sözcüleri belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi. Grup Başkan Vekilleri ve Sözcüleri belli oldu
CHP Grup Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, CHP Grup Sözcüsü ise Elvin Sönmez Güler oldu. AKP Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, Grup Sözcüsü ise Nail Kocabaş oldu. MHP Grup Başkan Vekili ve Grup Sözcüsü ise Bahadır Altınkeser oldu.


Meclis 1. Başkan vekili gizli oy ile seçildi. CHP grubu Meclis 1. Başkan Vekili olarak Altan İnanç'ı önerdi. 2. Başkan vekili önerisi ise Mehmet Atilla Baysak oldu. 
CHP grubu Divan katipleri için ise asil üyelerde Mustafa Vatansever, Uygar Kanmış, Doğukan Maltepe, Sultan İpekli Aksoy önerildi.

Encümenler belirlendi

İzBB Encümenleri Saadet Çağlın, Erol Güngör, Kazım Umdular, Zafer Levent Yıldır, Hidayet Petin olurken Eshot İdare Encümeni Üyeliğine ise Erhan Erdil, Mehmet Türkbay ve Leman Tunus seçildi.

Komisyonlar ve Mahalli İdare Birlikleri seçildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Nisan ayı olağan meclis oturumunda Komisyon ve Mahalli İdare Birliklerinde görev alacak isimler belli oldu.
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ilk kez yönettiği İzBB Nisan ayı olağan meclis oturumunda Komisyon ve Mahalli İdare Birliklerinde kimlerin görev alacağı belli oldu. 

Mahalli İdare Birlikleri

Ege Belediyeler Birliği Üyeliğine Sedef Cem asil üye Hüseyin Okan Ürkmez ise yedek üye olarak seçildi. 
Tarihi Kentler Birliği Üyeliğine asil olarak İsmail Sarı, Devrim Akseki ve Onur Topuz, yedek olarak ise Nail Kahraman, Yunus Nadi Ergen ve Can Ersoy seçildi. 
İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği Üyeleri Savaş Dağdeviren, Aras Kaynarca, Özgür Korkmaz, Erdal Karagöz, Yalçın Kaya, Sezgin Özgen, Ferhat Uysal, Bahadır Altınkeser, Leman Tunus, Hatice Semerci, Elvin Sönmez Güler, Adem Öztürk asil üyeler, Levent Yıldır, Eşref Çakır, Gözde Çelik Özoğul, Yakup Yenice, Niyazi Arslan ve Tuğçe Gülcüler ise yedek olarak belirlendi.
Komisyonlar
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri Zafer Levent Yıldır, Esra Koçdemir, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Aras Kaynarca, Onur Topuz, Yağmur Yurdakul Özkan, Uğur İnan Atmaca ve Selma Kısa olarak seçildi.
Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri Saadet Çağlın, Mustafa Vatansever, Raife Karabatak, Tülay Horasan, Günay Önder, Hatice Semerci, Metin Erkan, Mustafa Bahar ve Gizem Akyüz oldu.
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Candaş Yeter, Tamer İmal, Hazal Öztürk Işık, Onur Saatli, Görkem Çolak, Zümer Timur Mert, Şepnem Türe, Kazım Erten ve Ercan Tekin oldu.
Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri Nurcan Adıgüzel , Hacer Taş Gültepe, Tuğçe Gülcüler, Ferdi Hepyılmaz, Ege Batu Eltez, Neriman Balcı Türkeri, Gökalp Erhan Güzel, Dilaver Kişili ve Fırat Eroğlu oldu.
Ulaşım Komisyonu Üyeleri Barış Dalgıç, Çiler Gürel, Osman Yurtsever, Ulaş İsmail Şenol, Niyazi Arslan, Ufuk Aykol, Eşref Çakır, Bahadır Altınkeser ve Ümit Cingöz oldu.
Hukuk Komisyonu Üyeleri Rıfat Özer, Mehmet Türkbay, Muhittin Cumhur Şener, İpek Kul, Ümran Göçen, Ahmet Cemil Balyeli, Burçin Kevser Sevil ve Özgür Kaner olarak belirlendi.
AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyeleri Mehmet Atilla Baysak, Aras Kaynarca, Ali Eren Alibeşoğlu, Celal Yıldız, Volkan Koçanalı, Ayhan Kaya, Hazel Öztürk Işık, Abdulhakim Evin ve Hilal Sadıkoğlu Akar oldu.
Turizm ve Fuarcılık Komisyonu Üyeleri Onur Saatli, Melda Eraykent, Seyhan Müşerref Kuralı, Aydın Özdemir, Metin Kıral, Hüseyin Okan Ürkmez, Savaş Dağdeviren, Serkan Özbek ve Derya Pala oldu.
Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Üyeleri Ali Bor, Gazanfer Yavaş, Şükrü Süreroğlu, Nail Kahraman, Selçuk Karakülçe, Deniz Vural, Erdal Karagöz, Halil Deveci ve Hasan Aytaç Baştuğ oldu.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyeleri Hacer Taş Gültepe, Neriman Balcı Türkeri, Semiha Memiş Saraç, Gizem Çetinkaya Ülker, Bilge Kasırga Sözcü, Hatice Semerci, İbrahim Öz, Hakan Yıldız ve Burçin Kevser Sevil oldu.
Kent Konseyi Komisyonu Üyeleri Erdoğan Çoban, Banu Aykan, Nurcan Adıgüzel, Mehmet Çıtak, Bekir Gündoğdu, Rifat Özer, Hakan Yıldız ve Mesut Yaşar Aybar oldu.
Engelsiz İzmir Komisyonu Üyeleri Leman Tunus, Devrim Akseki, Semiha Memiş Saraç, Raife Karabatak, Günay Önder, Doğukan Maltepe, Memet Eren, Emrah Erol ve Yetkin Yıldız oldu.
Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu Üyeleri Hidayet Petin, Selçuk Karakülçe, Yağmur Yurdakul Özkan, Esra Koçdemir, Hediye Kaya, Memet Eren, Erdal Karagöz, İsa Nezir ve Feyzullah Ergin oldu. 
Deprem ve Afet Komisyonu Üyeleri Barış Dalgıç, Tuğçe Gülcüler, Ali Eren Alibeşoğlu, Rüzgar Sönmez, Ahmet Cemil Balyeli, Niyazi Arslan, Mustafa Genç, Nail Kocabaş ve Okan Bildirici oldu.
Esnaf, Meslek Odaları ve Tüketici Koruma Komisyonu Üyeleri, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Yakup Yenice, Muhittin Cumhur Şener, Osman Selim Tok, Bekir Gündoğdu, Ayhan Kaya, Mehmet Çıtak, Latif Aydemir ve Hakan Kalfaoğlu oldu.
Sosyal Politikalar Komisyonu Üyeleri Şükrü Süreroğlu, Gizem Çetinkaya Ülker, Mehmet Cengiz Sarıoğlu, Banu Gençkan, Kamil Taşal, Mustafa Vatansever, YakuP Yenice, Sebahattin Güzel, Erdal Seyitler oldu.
Kentsel Dönüşüm ve Konut Politikaları Komisyonu Üyeleri Saygın İkiz, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Yunus Nadi Ergen, UfuK Aykol, Ali Bor, İsmail Sarı, Hediye Kaya, Adem Öztürk ve Sezgin Özgen oldu.
Kooperatifler ve Pazaryerleri Komisyonu Üyeleri Banu Ayhan, Doğuş Bayır, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Abdulvahap Batihan, Gazanfer Yavaş, Erhan Erdil, Celal Yıldız, Mehmet Emin Davran ve İsmail Hancı oldu.
Deniz, Kıyı Alanları ve Limanlar Komisyonu Üyeleri Altan İnanç, Gözde Çelik Özoğul, Gazi Gençoğlu, Ümran Göçen, Erol Güngör, Nuri Vaferoğlu, 
Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikli Komisyonu Üyeleri Ege Batu Ertez, Mükremin Dulkadiroğlu, İsmail Sarı, Dinçer Gözmen, Ahmet Güney, Saygın İkiz, Umut Ergül, Oktay Salduz ve Mehmet Çeltikcoğlu oldu.
Çocuk Hakları ve Çocuk Dostu Kent Komisyonu Osman Selim Tok, Orhan Berber, Kamil Taşal, Ender Beyazyıldırım, Özge Karakaş Eseroğlu, Sultan İpekli Aksoy, İsmail Yüzer, Sebahattin Güzel ve Hilal Sadıkoğlu Akar oldu.
Gençlik, Üniversiteler ve İstihdam Geliştirme Komisyonu Üyeleri Ender Beyazyıldırım, Şepnem Türe, Yalçın Kaya, Görkem Çolak, Emel Ürper, Sedef Cem, Candaş Yeter, Enes Uğuz ve Sercan Akman oldu.
Organize Sanayi Bölgeleri Komisyonu Üyeleri Kazım Umdular, Gözde Çelik Özoğul, Kamil Taşal, Volkan Koçanalı, Mükremin Zülkadiroğlu, Uygar Kanmış, Ulaş İsmail Şenol, Hüsnü Boztepe ve Erdem Öksüz oldu.
İleri Yaş Çalışmaları Komisyonu Üyeler Abdulvahap Batihan, Seyhan Müşerref Kuralı, Metin Kıral, Orhan Berber, Gökalp Erhan Güzel, Tülay Horasan, Melda Erbaykent, Yusuf Mert ve Mustafa Öztürk oldu.

Suda yüzde 25 indirim teklifi

Başkanlıktan gelen önergede, İZSU Genel Müdürlüğü'nün alacağı karar ile 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abonelerin tarifelerinde 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 oranında indirim yapılması hususunda karar alınması istendi. Önerge Plan Bütçe Komisyonu, Bütçe ve Hukuk Komisyonu ile Esnaf ve Tüketici Koruma Komisyonu'na havale edildi. Suya yönelik indirim önergesi, ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek. Meclise gelecek olan önerge, oylandıktan sonra karara bağlanacak. Suda indirimli tarifenin, 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Editör: Esra Seyirden