Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'nin, yeni yayınlanan bir ses kaydında, Taliban'ı "Tanrı'nın yeryüzündeki temsilcisi" olarak ilan etmesi ve kadınlara karşı sert cezalar uygulama planları geniş çaplı tepkilere yol açtı.

Ahundzade, Batı demokrasisine karşı savaş ilan ettiklerini belirterek, Batılı insan hakları savunucularını "şeytanın temsilcileri" olarak niteledi.

Neden sadece kadınlar?

Amu TV'nin haberine göre, Ahundzade, Afganistan'da şeriat yasalarının yürürlüğe girmesiyle kadınların "taşlanma ve dayakla karşı karşıya kalabileceğini" öne sürdü. 

Ahundzade, "Şimdi pratik olarak şeriatı uygulayacağız, Allah'ın hükümlerini uygulayacağız" dedi.

"Zina yapan kadınları halk önünde taşlayacaklarını" belirten Ahundzade, şunları kaydetti:

"Yakında zina cezasını uygulayacağız ve kadınları alenen taşlayacağız; kadınları alenen kırbaçlayacağız. Bu eylemler sizin demokrasinize aykırıdır ve bunları tartışacaksınız. Ayrıca insanlık için savaştığınızı iddia ediyorsunuz; ben de aynısını iddia ediyorum."

Ahunzade, "insanlık için savaşlarının" Allah adına olduğunu ileri sürerek, "Allah'ın dinini sürdürmeyi ve bu dünyada şeriatı uygulamayı hedefliyoruz. Amacımız sadece Kabil ve vilayetleri kontrol etmek değil; aksine şeriatı aktif olarak uygulamaya kararlıyız" diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya