İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi, Kemeraltı Çarşısı’nda 1 Mayıs’a davet için basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin bileşenleri DİSK, Türk-İş, KESK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve TMMOB katıldı. 1 Mayıs Tertip Komitesi adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Cumhuriyet Meydanında, Basmane’de, Kıbrıs Şehitleri’nde dört koldan 1 Mayıs’a yürüyoruz. Gündoğdu Meydanı’na ekmek ve adalet için yürüyeceğiz” diye konuştu.

Batuhan KAYA/İz Gazete- 1 Mayıs’a günler kala İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi, Kemeraltı Çarşısı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla tüm vatandaşları 1 Mayıs’ta alanda olmaya davet etti. 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin bileşenleri olarak açıklamaya DİSK, Türk-İş, KESK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve TMMOB katıldı. Açıklamayı komite adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu.

Sarı açıklamada, “Bu güzel ülkemizin en iyi 1 Mayıs'ını yıllardır İzmir'de yapmaktayız. Tüm sendikalarımızın, siyasi partilerimizin, öğrencilerin yan yana geldiği tek 1 Mayıs, İzmir 1 Mayıs’ı. Bu düzen böyle bitmez diyoruz. İzmir 1 Mayıs’ına bütün yoldaşları davet ediyoruz. Biz Türk-İş, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri ile İzmir 1 Mayıs'ını Gündoğdu Meydanı'nı gelincik tarlasına çevireceğiz. 1 Mayıs’ta haklı Taleplerimizi haykıracağız. Hepinizi 1 Mayıs alanlarına davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sermaye bizi bölmeye çalışsa da…

“Sermaye bizi bölmeye çalışsa da tüm sendikalarımızla yan yanayız. Yılın 365 günü ezilen sömürülen yok sayılan milyonlar olarak 1 Mayıs'ta alanlarında kendimizi ifade edecek, taleplerimizi umutlarımızı ve tepkilerimizi dile getireceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk 1 Mayıs’ı ülkemiz için çok önemli bir dönemeçte kutlanacak. Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçilerin ve emekçilerin, emeklilerin, gençlerin kadınların hesap sorma ve değiştirme iradesini güçlü bir biçimde ortaya koyduğu, siyasi iktidarın yoksullaştırdığı, ekonomik politikalarını, hukuksuzluklarına dur dediği bir dönemde 1 Mayıs'a gidiyoruz. 1 Mayıs işçi sınıfının uluslarası birlik mücadele dayanışma günü. 2024 1 Mayıs'ında işçiler hakları, adalet, demokrasi, barış için mücadele eden işçilerin dünyanın dört bir yanında İzmir'de meydanları dolduracak”

Ekmek ve adalet için 1 Mayıs’a!

“Hak ve özgürlüklerimizin alabildiğine kısıtlandığı, bu süreçte hükümetin yoksullaştırıcı ekonomik programını seçimden sonra uygulanacağını ilan ettiği, işsizleri, çalışanları, öğrencileri, adalet arayan hukukçuları, sokaklarda adalet için oturanları, barış talep edenleri İzmir 1 Mayıs’ına davet ediyoruz. Alanlara çıkıyoruz ve 1 Mayıs saat 10’da Cumhuriyet Meydanında, Basmane’de, Kıbrıs Şehitleri’nde dört koldan 1 Mayıs’a yürüyoruz. Gündoğdu Meydanı’na ekmek ve adalet için yürüyeceğiz”

Editör: Tuğkan Üsküp