Azurit taşı çarpıcı rengi ve benzersiz desenleriyle kullanıldığı mücevherleri göz kamaştırıcı bir hale getirmesinin anında çok da faydalı. Çünkü takanlara mutluluk getiriyor.  Azurit yüzyıllardır güzelliği ve ruhani özellikleri için kullanılmıştır. Sezgiyi, yaratıcılığı ve ruhsal farkındalığı geliştirdiğine inanılır. Ayrıca, bedende ve zihinde iyileşmeyi ve dengeyi teşvik ettiği söylenir. Genel olarak, azurit taşı hem estetik çekicilik hem de metafizik faydalar sunan büyüleyici bir değerli taştır.

0

Azurit taşının özellikleri nedir?

Bakır temelli bir taş olan azurit Islak ortamlara karşı dayanıksızdır. Sudan kolay etkilenir. Kristal yapısı gözeneklidir. Isıya karşı dirençli değildir.  

Estetik duruşu ve canlı rengi sayesinde mücevher yapımı için en fazla kullanılan taşlardan biridir. Ayrıca çanta yapımı için sıklıkla tercih edilir. Dikkat çekici, parlak bir süsleme oluşturmaya imkân veren bu taş, kullanıldığı her ürüne ve kombine çok yakışır.

Azurit taşının sağlığa katkıları nelerdir?

Azurit, üçüncü göz yani 6. Alın Çakrası üzerinde etkilidir. Bu çakrayı aktif ederek kişinin çizgilerini geliştirmesinde, mânen güçlenmesinde, rûhânî âlemlere yelken açmasında büyük rol oynadığı düşünülmektedir. Altıncı hissi fiziksel duyuların ötesine geçirmek isteyenler Azurit taşından yardım alır.

Hangi burç ile azurit  uyumludur?

Yay ve Akrep, bu taş ile özdeşleştirilen burçlardır. Eğer bu burçlara mensup kişiler Azurit taşı yüzük, bileklik gibi ürünleri kullanırsa kendileri için çok yararlı olabilir.

Azurit taşının faydaları nelerdir?

Azurit taşının ezgiyi güçlendirdiğine inanılır. Entelektüel düşünmeye yardımcı olduğu belirtilir.

Hafızayı güçlendirdiğinden bahsedilir. Üretkenliği artırdığı yönünde bir inanış vardır. Çalışıyorsanız ve Azurit’in zihni uyarıcı etkisinden yararlanabilmek istiyorsanız, ofisinizde de bu taşı bulundurmayı unutmayın.

Endişeyi ve stresi azalttığı, genel ruh hâlini iyileştirdiği söylenir. Taşı kullanan kişilerden bir çoğu demişlerdir ki; Azurit taşı yararları sayesinde duyguların gelişip büyümesine, insanın hislerini daha coşkulu yaşamasına yardım eder.

Editör: Esra Seyirden