Gizem TABAN ŞEBER/İZ GAZETE- Ekonomik krizin her geçen gün tırmandığı, halkın giderek yoksullaştığı Türkiye’de 22 yıldır iktidarda olan AKP Hükümeti satışlara doymadı. Kamuoyunda güvenilirliği tartışma konusu olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre bile son 22 senenin en yüksek yıllık enflasyon oranına sahip Türkiye’de geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası’nın 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar ettiği açıklanmıştı. Seçim sürecini ‘Oy yoksa hizmet yok’ söylemiyle geçirip kamu kaynaklarını seçime harcayan AKP, seçim sonrası hazine kasası boşalınca satış ekonomisi için kolları sıvadı. 22 yılın ardından ilk kez ikinci parti olarak çıktığı 31 Mart yerel seçimleri sonrasında AKP Hükümeti Türkiye genelinde çok sayıda arsayı satışa çıkardı.

İzmir’de 42 arsa satılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın web sayfasında yayımlanan ilanlara göre; İzmir’in; Bayındır, Bayraklı, Bornova, Çeşme, Dikili, Foça, Kemalpaşa, Seferihisar ve Torbalı ilçelerinde yer alan toplamda 42 muhtelif arsa satışa çıkarıldı.  Açık artırma usulüyle yapılacak olan satışlar ile ilgili bilgilendirme Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı web sayfasında yer aldı.  Söz konusu 42 muhtelif arsanın, 25 Nisan Perşembe Günü saat 10.30’da Ankara’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile İstanbul’da TOKİ Hizmet Binası Konferans Salonu’nda açık artırma usulü ile satışa sunulacağı duyuruldu. Satış koşulları, kanuni faiz, yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade olarak belirlendi. İzmir’in yanı sıra Türkiye genelinde pek çok arsanın satışa sunulması, ‘Seçim bitti, kasa boşaldı, satışlar başladı’ dedirtti.

Ege Bölgesi’nde 129 satış

Bakanlığın web sayfasında çok sayıda ilde onlarca arsa için satış ilanı yer alırken Ege Bölgesi’nde; Denizli’de 27, Manisa’da 2, Kütahya 1, Muğla 16, Uşak 7, Afyonkarahisar 34 muhtelif arsa da açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Bakanlık, İzmir ile birlikte Ege Bölgesi’nde toplam 129 arsayı satışa çıkardı.

Editör: Duygu Kaya