Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, KRT TV’de katıldığı canlı yayında İzmir hakkında sorulara yanıt verdi. CHP’nin Büyükşehir Adayı Cemil Tugay'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sürpriz İstanbul mesaisi sonrası yaptığı destek sitemi ile Soyer'in de bu siteme yanıt verirken 'sütte leke' göndermesiyle ilgili sorular soruldu.  

"Ertesi gün 90 dakika yanında durdu, çözdük işi"

Partinin Büyükşehir Adayı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in İstanbul'da, Ekrem İmamoğlu'na destek vermesine yönelik "Burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor" sözlerinin sorulması üzerine, CHP Lideri Özel,  “Ertesi gün 90 dakika yanında durdu, çözdük işi…” dedi. 

 

Özel şöyle devam etti: “Orada zamanlama hatası var. Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanıydı, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 5 yıl görev yaptı. Bu 5 yıl sonunda bayrağı devrediyor. Soyer’le daha parti siyaset yapacak, kendisi siyaset yapmaya devam edecek. İstanbul seçimlerine, İzmir’de de bir başka aday varken 1 gün gidip moral vermesi destek vermesi kıymetli dayanışmayı gösterir. Hoşuma da gitti. Sorun şu henüz İzmir’de sahaya çıkmadan o ziyaret olunca adayın da ‘Tunç Bey önce bizimle çalışsaydı’ demesini anlamak lazım.  Ben o işe ertesi gün müdahil oldum. Tunç Soyer programa katıldı. Halası rahatsızdı. Ona rağmen geldi aramızda oldu konuştu, beklenen fotoğrafı verdi. Benim konuşmamım sunuş kısmını dinledi, beklenen fotoğrafı verdi. Bundan sonra da vermeye devam eder. Önce İzmir’i yapabilseydik sonra İstanbul’a gidilseydi bu konuşulmazdı.  Aday alıngan olur. Gönül umduğuna küser. Cemil Bey’i anlamak lazım, Tunç Bey’i de anlamak lazım.”

“Sütte leke var onda leke yok” sözüne yanıt

Özel'in Cemil Tugay için "Sütte leke var onda leke yok" sözleri sonrası Soyer’in “'Sütte leke var onda leke yok' denilen bir adayın yanında durmak ona zarar verir” açıklamasının hatırlatılması üzerine ise CHP Lideri şunları söyledi;
“Tunç Soyer alınmamıştır. Soyer de leke var diyen yok ki! Cemil Bey de leke yok dedim. Tunç Bey’i lekelemez. O çıkarımı kendisine haksızlık.”

Editör: Esra Seyirden