Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi.
Tass haber ajansında yer alan habere göre, saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında patlama yaşandığı ve patlamanın yangına neden olduğu bildirildi. 
Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. 

5 kişi makineli tüfekler ile saldırı gerçekleştirdi

RIA Novosti haber ajansı, savaş kıyafeti giymiş en az 5 kişinin makineli tüfeklerle ateş açtığını bildirdi. Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin açıklamasına göre en az 40 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi ise yaralandı. İnsanlar tahliye edilirken çevik kuvvet polislerinin bölgeye gönderildiği öğrenildi.

Konser salonunda hala mahsur kalanların olduğu belirtilirken, Moskova Belediye başkanı hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Olay yerine 70'den fazla ambulans gönderildiğini ifade etti. 

Hafta sonu tüm toplu etkinlikler iptal 

İnterfax haber ajansına göre konser salonu yakınlarında ikinci bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası Moskova'daki havalimanlarında güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığı söylendi. Moskova'da hafta sonu yapılacak tüm toplu etkinlikler iptal edildi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi: Ukrayna ile ilişkisi hakkında bir katın yok

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi.

Zakharova: Uluslararası toplum bu korkunç suçu kınamak zorundadır

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Zakharova şunları kaydetti:

“Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki Belediye Binası'nda yaşanan korkunç trajedinin ardından dünyanın dört bir yanından sıradan vatandaşlardan taziyelerini içeren telefon çağrıları alıyor. Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını en güçlü şekilde kınadıklarını ifade ediyorlar. Rus yetkililerin daha önce de belirttiği gibi, şu anda tüm çabalar, hala saldırı yerinde bulunan insanları kurtarmaya yöneliktir. Uluslararası toplum bu korkunç suçu kınamak zorundadır.”

Ukrayna'dan açıklama: Biz yapmadık

Rusya'da konser salonuna düzenlenen saldırının ardından Ukrayna'dan ilk açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin yardımcısı Mihaylo Podolyak, "Net olalım, Ukrayna'nın bu olaylarla kesinlikle herhangi bir ilgisi yok" dedi.
 

Türkiye'den Rusya'daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkiadaşı Lavrov ile telefon görüştü. Lavrov'a başsağlığı dileyen Fidan, başkent Moskova'daki terör saldırısını kınadı. Üst düzey bir Bakanlık yetkilisi görüşmeye ilişkin, "Sayın Bakanımız, Moskova'daki menfur terör saldırısını kınadığımızı belirtmiş, Rusya halkına ve hükümetine Sayın Cumhurbaşkanımızın ve halkımızın başsağlığı dileklerini iletmiştir" bilgisini verdi. 

Kaynak: AJANSLAR