Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, koltuğunu temsili olarak çocuklara devretti. Başkan Mutlu’nun makamında konuk ettiği, Konak’ın her bölgesinden gelen on üç çocuk Konak için hayallerini özgürce dile getirdi. Başkan Mutlu’nun koltuğuna teker teker oturarak taleplerini söyleyen çocuklar daha çok park ve spor alanı istedi. Konak’ta en sevdikleri yerlerin parklar ve meydanlar olduğunu da belirten çocukların büyüklere ders niteliğinde sözleri takdir topladı. 

Daha çok park ve daha çok oyuncak

Birbirinden saf ve temiz hayalleriyle hayran bırakan çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Mutlu, Konak’ın çocuk başkanı olarak ne istediklerini sordu. Aralarında spor ve sanatla ilgilenen ve bu alanlarda emin adımlarla yürüyen çocukların da yer aldığı minik başkanlar Konak hayallerinde de sanat ve spor kurslarına değindi. Daha çok park ve oyuncak talep eden çocuklar bir yandan da sosyal konulara değinerek büyüklerine insanlık dersi verdi. Park ve oyuncağın yanı sıra hastanelerdeki çocukları unutmayarak bu konuya da değinen minik başkanlardan “Roman çocukların ayrımcılığa uğramadığı bir dünya” talebi de geldi. Çocukları duyarlılıklarından ötürü kutlayan Başkan Mutlu, “Biz her çocuk gülsün, her çocuk çocukluğunu doyasıya yaşasın istiyoruz. Bu da çocukların büyürken kentin olanaklarından eşit yararlandığı, eğitimden eşit yararlandığı, dezavantajların giderildiği bir ortamda mümkün. Konak’ta adil kent, eşit yurttaş diyerek yol çıktık ve çocukların hiçbir ayrımcılığa uğramadığı bir Konak için çalışıyoruz” dedi.

Konak’a macera parkı sözü

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Minik başkanları belediyenin Macera Parkı’na ve tiyatro oyunlarına davet eden Başkan Mutlu, sanat ve spor kurslarına katılmaları için de cesaretlendirdi.

27 Nisan’a kadar çocuk şenliği sürecek

23 Nisan pastasını Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’yla birlikte kesen çocuklara bir de Çocuk Şenliği sürprizi geldi. Başkan Mutlu çocukları 24,25,26 ve 27 Nisan’da ilçenin farklı noktalarında yapılacak 23 Nisan Çocuk Şenliğine davet etti. İp atlama, basketbol, ayak tenisi ve dans etkinlikleri ile sihirbazlık gösterisinin yer aldığı şenlikler 24 Nisan’da Ege Mahallesi Parkı, 25 Nisan’da Gültepe Şenel Aksu Parkı, 26 Nisan’da Beştepeler Sosyal Tesisleri ve 27 Nisan’da Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda gerçekleşecek.

Editör: Esra Seyirden