Prof. Dr. Mehmet Haberal ülkesini bu kez, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu topraklarda, Selanik'te temsil etti.

Kuruluşu milattan önce 380'li yıllara dayanan, Sokrates gibi birçok filozufun yetiştiği Atina Akademisi'nin Yunan olmayan bir yabancıya verdiği ilk yüksek şeref ödülüne Prof. Haberal layık görüldü.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Eğitim, Din işleri ve Spor Bakanı Kyriakos Pierrakakis'in onayladığı karar Yunan resmi gazetesinde de yayımlandı.

Yunanistan Sağlık Bakan Yardımcısı Marios Themistocleous'un da katıldığı kongrede, Pittsburg Strazl Enstitüsü'nden Prof. Dr. Andreas Tzakis  takdim etti Haberal’ı; Atina Akademisi'nin, ödül  kararını duyurdu.

Kürsüye çıkan Prof. Dr. Haberal, teşekkür etti; Selanik'in Türkiye için önemine değindi.

Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi Dr. Stratos açılış seramonisinde yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Haberal'ın bu kongrede bulunmasının çok önemli olduğunu ve kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi. 
Kongre Başkanı Prof. Dr. Tsoulfas da onur konuğuna teşekkür etti. 

Yurda dönen Haberal, Esenboğa Havaalanında Selanik temaslarını Kanal B'ye değerlendirdi; bu başarısını da ülkesine atfetti.

Gelecek yıl verilecek ve Türk-Yunan kardeşliğini de pekiştirecek olan önemli ödül dolayısıyla Başkent Üniversitesi yöneticileri ve akademisyenleri, Haberal'ı tebrik etti. Prof. Dr. Mehmet Haberal, "Vatandaşlık görevimi yapıyorum" diyerek teşekkür etti. 

Editör: Duygu Kaya