7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine; ‘Cumhurbaşkanı adayı olduğu için mayıs seçimlerinin kaybedildiğine’ yönelik eleştirilerde bulunan gazeteci Uğur Dündar’a sert sözlerle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu sözlerine Tarık Akan ve Uğur Dündar arasında yaptığı karşılaştırma ile başlamıştı. 

Kılıçdaroğlu'dan Uğur Dündar'a sert sözler Kılıçdaroğlu'dan Uğur Dündar'a sert sözler

Mektupta, Kılıçdaroğlu “Sağdan soldan vatan evlatlarının idamlarıyla sonuçlanan 68 kuşağı fırtınasında gemisine dalga vurmamış Uğur Dündar, 1980 darbesinin "Bizim Uğur"u, TRT Genel Müdürü…  Bizim kuşağın onur abidelerinden Tarık Akan'ın yumruklaştığı, dürüst ve mücadeleci gençlik-kafalarında bitlerle işkencelerden geçerken-ayağına taş değmemiş, nezaket ziyaretlerinin müdavimi Uğur Dündar…” sözlerinin kaynağı belli oldu.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine dayanak olan bilgilerin, Tarık Akan’ın “Anne kafamda bit var” kitabında geçtiği ortaya çıktı. İşte kitabında Tarık Akan, Uğur Dündar ile olan anısını şu şekilde anlatmış:

Anne Kapam

Anne Kapam1

Dündar'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Bana karşı yaptığınız sert çıkışı, AKP iktidarına karşı gösterebilseydiniz! Dündar'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Bana karşı yaptığınız sert çıkışı, AKP iktidarına karşı gösterebilseydiniz!

Editör: Esra Seyirden