İzmir'de birbirinden güzel plajlar yaz mevsiminde İzmirliler için tatil seçeneği sunuyor. Fakat İzmir'de bir adet beş yıldızlı halk plajı bulunuyor. O plaj ise Çeşme'de bulunan Pırlanta Plajı. Peki Pırlanta Plajı'na nasıl gidilir? Pırlanta Plajı nerededir?

Pırlanta Plajı

Çeşme merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Çiftlikköy'de bulunan plaj genellikle Altınkum Plajı ile karıştırılır. Çiftlikköy'ü geçtikten sonra sağa dönüp aşağı indiğinizde Pırlanta Plajı'na varırsınız. Plaj ismini pırlanta gibi parlayan ince kumlarından alır. Bütün sahil bu incecik kum tabakası ile kaplıdır. SİT alanı olması sebebiyle de plaj ve çevresi muhteşem bir doğaya sahiptir. Sahilin uzunluğu yaklaşık 450 - 500 metre. Deniz seviyesi ise yaklaşık 200 metre boyunca sığ olduğundan yeni yüzmeyi öğrenenler ve çocuklu aileler için oldukça uygundur.

Pırlanta Plajı'nın özellikleri 

Pırlanta plajı denizinin temizliği ve berraklığı ile meşhur olmuş tertemiz bir plajdır. Fakat yaz aylarında ve tatil zamanlarında burası çok kalabalık oluyor. Bu nedenle denizin temizliğini ve berraklığını görmek çok mümkün olmuyor. Sahilin uzunluğu ortalama olarak 450 metre ile 500 metre kadar ölçülmüş.

Deniz tabanı da plaj gibi incecik kum taneleriyle kaplıdır. Deniz seviyesi genel olarak ise ortalama 200 metre boyunca sığdır. Bu nedenle yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça uygundur. Ayrıca bu plaj sürekli olarak sabit bir rüzgar alıyor, bu nedenle Kitesurf ya da Windsurf tutkunları içinde uğrak bir yer durumundadır.

Yalnızca ülkemizden değil yurtdışından da bu deniz sporlarına gönül vermiş kişiler buraya gelip sıkça ziyaret ediyor. Pırlanta plajının içerisinde bulunan Kitesurf Beach ise Uluslararası Kitesurf Organizasyonu tarafından sertifika almış olduğu okulda ve sadece sertifika almış olan öğretmenlerle eğitim veriyor. Bu nedenle çok talep görüyor.

Pırlanta Plajı giriş ücreti

Pırlanta Plajı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından beş yıldızlı halk plajı ilan edildiği için plaja girişte herhangi bir ücret ödenmiyor.

Pırlanta Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Pırlanta plajı, adres olarak Çeşme'nin Şehit Mehmet Mahallesinde bulunmaktadır.  Çeşme merkez yönünden Çiftlikköy yönüne devam edildikten sonra Çiftlikköy’ü geçip sağa dönülür ve aşağı inildiğinde Pırlanta Plajı’na varılır. Ayrıca özel araç dışında toplu taşıma ile de ulaşmak mümkündür. 

Pırlanta Plajı'nın açık adresi şu şekilde: Şehit Mehmet, 35930 Çeşme/İzmir

Ulaşım: 760 numaralı Çeşme-Urla ESHOT otobüsüyle Pırlanta Plajı'na kolayca ulaşabilirsiniz.

Pırlanta Plajı'na özel aracı ile ulaşmak isteyenler için de aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Akıllı telefonunuzdan aşağıdaki haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Pırlanta Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp