İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamadığı gerekçesiyle oturma eylemi gerçekleştirmişti. Sendika bugün yapılan görüşmenin olumsuz gerçekleştiğini belirterek eylem ve protestoya hazırlandıklarını duyurdu.


Sendika’dan yapılan açıklama şu şekilde: 

“İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin ülkemiz gerçeklerinden kopuk, emekçinin geçim derdini dikkate almayan teklifi karşından anlaşmazlıkla sonuçlanan İZSU, IZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ'da toplu iş sözleşmesine ilişkin 12 Mart 2024 Salı (bugün) Saat: 14:00'te bir görüşme daha yapılmıştır. 
Görüşmede, sendikamız Belediye-İş'in olumlu ve yapıcı yaklaşımına, emekçinin alın terinin karşılığını alarak toplu sözleşmenin masada bitirilmesi çabasına karşın, belediye yönetiminin TÜİK'in çakma enflasyonunu bile layık görmeyen anlayışı, küçük iyileştirmelerle özü değişmeyen teklifini sürdürmesi sonucu anlaşmaya varılamamıştır. 

Emekçiye açlık ve yoksulluk dayatılmakta

Sendikamızın toplu sözleşme görüşmelerinde esas aldığı ilke, istatiksel hesaplar, şişirilmiş oranlar yüzdeler değil, emekçinin cebine giren paradır. 
Açlık sınırının 16 bin 257 TL, yoksulluk sınırının 52 bin 954 TL olduğu ve gerçek enflasyonun yüzde 120'leri aştığı bir dönemde belediye yönetiminin bu teklifiyle, emekçilere açlık ve yoksulluk dayatılmaktadır. 
Belediye yönetiminin teklif ettiği rakamlar, hayatın gerçeklerine, emekçilerin geçim dertlerine derman olacak rakamlar değildir. 
Duymayan kulaklar, görmeyen gözler görsün 
Emekçiye açlık ve yoksulluğu dayatanlara eylemlerimizle, 
Protestolarımızla cevap vereceğiz 
Daha önce de söyledik bir kez daha hatırlatıyoruz: 
Hiç kimse Belediye-İş'ten, üyelerini açlığa ve yoksulluğa mahkûm edecek bir sözleşmeye imza atmasını beklemesin. 
Sefalet ücretlerini kabul etmiyoruz. 
Teslim olmayacağız. 
Birleşe Birleşe kazanacağız. 
Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri”

Editör: Esra Seyirden