İzmir Büyükşehir, kenti daha iyi tanıtmak adına şehir turları düzenliyor. Bu turlardan biri de Olivelo Yaşayan Parkı turu. Peki Olivelo Yaşayan Parkı turu ne kadar? Olivelo Yaşayan Parkı nerede?

İzmir Büyüşehir Belediyesi, kentte yaşayanlara şehri daha iyi tanıtmak adına turlar düzenleme devam ediyor. Bu turlardan biri de Olivelo Yaşayan Parkı'na düzenlenen tur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği tur elektrikli araçlar aracılığı ile yapılıyor.

Bir turda en fazla 5 kişi olabiliyor. Toplam 2.5 kilometrelik parkur üzerinde araçla tırmanarak gidiliyor. Başlıngıç noktası 40 metre iken, tur sırasında denizden yükseklik 100 metreye kadar çıkıyor.

Tur sırasında kuş gözlemi için dürbünler ve teleskoplar kurarak kısa molalar verilen rotalarda şahinden tavşana, üveyikten çakala, meşeden kirpiye kadar çok farklı türde canlıları görme ve tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Alanı çok iyi bilen uzmanlar eşliğinde gerçekleşecek turlarda aynı zamanda bir kadim üretim havzası olan Olivelo Yaşayan Parkı'ndaki kırsal üretime de tanık olabilirsiniz.

Tur hangi günlerde ve saatlerde düzenleniyor?

Hafta içi - Hafta sonu

10:00 - 11:00

11:00 - 12:00

14:30 - 15:30

15:30 - 16:30

Olivelo Yaşayan Parkı Turu ne kadar?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu turlar kişi başı 75 TL. Araç kapasitesi sınırlı olduğu için koltukta seyahat eden tüm çocuklar da tam ücrete tabidir.

Olivelo Yaşayan Parkı nerede?

Olivelo Yaşayan Parkı İzmir'in Güzelbahçe ilçesi Yelki mevkiinde bulunuyor.

Editör: Özlem Çimen Durmaz