İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde 18. Dönemin ilk yönetim kurulu toplantısı asıl ve yedek üyelerle geniş katılımlı olarak İGC Hizmet Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yoğun gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Başkanlık ve İcra Kurulu Seçimi de yapıldı.

18. Dönem İGC Yönetim Kurulu Başkanlığı için en kıdemli yönetim kurulu üyesi Turgay Pasinligil toplantıyı açarken; Dilek Gappi’yi aday gösterdi.

Oy birliğiyle Başkanlığa Dilek Gappi seçilirken, Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Genel Sekreter Reşat Yörük, Sayman Tolga Albay, Genel Sekreter Yardımcısı ise Metin Aydın oldu.

Yönetim Kurulu Üyeleri arasında Komisyon Temsilcileri de belirlendi. Yılmaz Coşkun Meslek İlkeleri İzleme Komisyonu, Mücahit Bektaş ve Hakan Atis 9 Eylül Medya Grubu,  Duygu Taylan Seçici Kurul, Turgay Pasinligil İGC Yarışmaları Komisyonu, Esat Erçetingöz Sağlık Komisyonu, Yağız Barut Gençlik Komisyonu, Adem Nakçı ve Halide Demir İnternet Haber Siteleri Komisyonu, Turan Gültekin Basın Danışmanları Komisyonu, Erhan Taşdemir Basın Apartmanı ve TOKİ Komisyonu, Kahraman Durak Sosyal Tesisler Komisyonu,  Ebru Şahin Pulat Sosyal Projeler Komisyonu, Hatice Gürler Yazıcı İş ve Kariyer Planlama Komisyonu, Sinem Ünlü Basın Parkı ve Yeni Projeler Komisyonu, Metin Burmalı Yerel Medya Komisyonu, Volkan Gündüz Çevre İlçe Medya Kuruluşları Komisyonu ile diğer komisyonlarda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nu temsil edecekler.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yeni dönemde güçlü ve deneyimli yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini, sözünü verdikleri projeleri gerçekleştireceklerini ifade etti. Başkan Gappi, “Geçmişte olduğu gibi yine Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin izinde olacak, Hasan Tahsin’in bağımsız gazetecilik meşalesini kıvançla taşıyacağız. Yeni dönemin; mesleğimiz ve meslektaşlarımız için umut ve başarılarla dolu, Cemiyetimiz ve basın özgürlüğü adına birlik içerisinde, tek yürek olacağımız bir süreç olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: Tuğkan Üsküp