İzmir'in ilçelerinden biri olan Foça, üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada üzerinde kurulmuştur. İzmir merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Foça, adını Akdeniz Foku anlamına gelen Phokaia sözcüğünden alır. Foça, tarihi mekanları, çiçekli sokakları ve mavi bayraklı plajları ile dikkat çeker.

Foça'da yer alan plajları sizin için derledik.


İngiliz Burnu

Foça'nın batısında merkeze yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. Eski Foça'dan Yeni Foça'ya giden ara yol çıkışında sola ayrılan yolun sonu İngiliz burnu olup, bu nokta güneşin denize battığı nadir yerlerdendir. Elektrik, su, tuvalet olmayıp ücretsiz kamp yapılabilecek bir yerdir.


Q Beach Club Foça

Q Beach Club, Eski Foça Mersinaki koyunda yer almaktadır. Restaurant ve bar bölümü bulunan tesisin plajı mavi bayraklıdır.

Kumburnu Halk Plajı

İzmir Eski Foça'da yer alan Mavi Bayraklı Kumburnu Plajı, uzunluğu 500 metre olan kumlu bir halk plajıdır. Plajda engelli rampası bulunmaktadır.

Mark Warner Phokaia Hotel Plajı

Foça'nın güzel koylarından birinde konumlanan Mark Warner Phokaia Beach Resort, mavi bayraklı plajı ile misafirlerine Ege denizinin tadını doyasıya çıkarma imkanı sunuyor. Tesisin 800 m uzunluğunda özel plajı ve 70 bin metrekarelik bahçesi bulunmaktadır.

Kosova Plajı

Foça'nın kuzeyinde, merkeze yaklaşık 8 kilometrelik mesafededir. Plaja hizmet veren yeme-içme tesisi ve plaj donatıları da bulunur.

Mersinaki Plajı

Eski Foça Yeni Foça arasında bulunan koylardan biridir. Karşısındaki Güvercin Adası martılara ev sahipliği yapar. Koya ulaşmak için aracınızı yukarıda bırakıp yürümeniz gerekir. Zor bir parkur değildir, patikalar açıktır. Mersinaki Koyu kamp imkânı da sunar. Herhangi bir tesis, şezlong, şemsiye yoktur. Ağaç altı imkanları da kısıtlıdır.

Sazlıca Plajı

Foça ilçesinde yer alan Sazlıca Plajı, çok özel doğaya sahiptir. İç koy olması sebebiyle denizi sakin, plajı kumluktur. Koy içinde dalış merkezi de yer alır. Çadır, karavan, mangal ve piknik severler için ideal bir plajdır.


Yeni Foça Halk Plajı

İzmir Yeni Foça'da yer alan Mavi Bayraklı Burunucu Plajı, uzunluğu 500 metre olan kumlu bir halk plajıdır. Plajda engelliler için rampa bulunmaktadır.


Petra Koyu

Foça'nın kuzeydoğusunda, Yeni Foça'ya yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. Koya paralel evler bulunur. Yerel halkın zaman geçirdiği bir koydur. Aynı zamanda bir iskelesi vardır.

Editör: Özlem Çimen Durmaz