İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi OP. Dr. Yavuz Uçar başta olmak üzere tüm yönetimin görevden alındığına dair haberler yalanlandı. Ege Telgraf Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre Başhekim Op. Dr. Uçar ve 3 başhekim yardımcısı kendi istekleriyle istifa etti. 

Yaklaşık 4 yıldır Eşrefpaşa Hastanesi'nin Başhekimi olarak görev yapan Yavuz Uçar'ın ve başhekim yardımcıları Gaffar Karadoğan, Filiz Dağ, Bayram Köse'nin istifa etmelerindeki temel sebebin, hastanenin 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrası yıkılan 3 blokun yeniden yapılamaması olduğu konuşuluyor. 

Hastane binalarının yapımı için çıkılan son ihalede sonuç alınamaması ve hastanenin dezavantajlı kesime hizmet vermesinden kaynaklı bir an önce inşa edilebilmesi adına yönetimin istifa ettiği söyleniyor. Op. Dr. Uçar ve başhekim yardımcılarının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın belirleyeceği yeni yönetimin söz konusu süreci daha hızlı ve başarılı bir şekilde sürdürebilmesi adına istifa kararı aldığı da belirtiliyor. 

Öte yandan Hastane Müdürü Çiğdem Dalkılınç ve Başhemşire Gülçin Akın da görevden alındığı iddiaları da ortaya atılmıştı. Hastane Müdürü Dalkılıç ve Başhemşire Akın'ın görevlerine devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Ege Telgraf