Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç ve Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden seçilen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i makamında ziyaret etti, kutladı ve başarı diledi. Aslan, Seferihisar’da, 10.000 metrekarelik sahada 100’ün üzerinde bahçeli villa projesinin mimari çalışmalarının tamamlanacağını ve sonbaharda temel atılacağını belirtti, “Bu proje Seferihisar’da ilk olacak” dedi.  Belediye Başkanı Yetişkin de, Ege-Koop’un üreteceği yeni projelere açık olduklarını söyledi, “Seferihisar’ı büyütecek, ilçemize faydalı olacak her projeyi destekleriz” diye konuştu.

Yapılacak çok işimiz var

İkinci dönem belediye başkanı seçilmekten mutlu olduğunu kaydeden Yetişkin, ilçe halkına ve kendisini ziyaret eden Ege-Koop yöneticilerine teşekkür etti, “İlk dönem çıraklıkla geçti. Geçen sürede bir belediye başkanının ne yapması gerektiğini öğrendim.

Amacım, Sakin Şehir Seferihisar’a çağ atlatmak. Geçen dönemden yarım kalan projelerimizi bu dönem bitirmek istiyorum. İlçemizi turizm kenti yapmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Konut konusunda marka isim Ege-Koop ile yeni yeni projeler üretmek istiyoruz. Tek arzum, tek düşüncem yöre halkımın hepsinin başını sokabileceği depreme dayanıklı konut sahibi olması. Bunun için de ne yapılması gerekiyorsa yerine getireceğim” diye konuştu.

Cazibe merkezi olacak

Aslan, Sakin Şehir Seferihisar’ın sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin ve Avrupa’nın da cazibe merkezi haline gelmesi yönünde önemli adımlar atıldığını ifade etti, “Önümüzdeki dönemde Seferihisar ile ilgili yeni bir hikayesinin yazılması gerekiyor. Tarihiyle, doğasıyla, turizmiyle, narenciye merkezi olmasıyla Seferihisar’ın ‘perspektifi çok iyi analiz edilerek’ gelecek 50 yıllık vizyonunun tartışmaya açılmasında yarar var.Türkiye’nin 3’üncü büyük metropolü İzmir, bazıları Ege Denizi’nden gelen altındaki çok sayıda diri fayların varlığı nedeniyle, antik dönemden beri can ve mal kaybına neden olan yıkıcı depremler yaşadı ve yaşamaya devam ediyor” diye konuştu.

Tuzla fayına dikkat çekildi

Ege-Koop Genel Başkanı, deprem uzmanlarının İzmir’in ve dolayısıyla Seferihisar’ın deprem bölgesinde olduğunu, özellikle Tuzla fayının önümüzdeki günlerde deprem üretebileceğini ve buna göre önlem alınmasını ısrarla belirttiklerini kaydetti, “Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ün, ‘İzmir için endişemiz var. Çünkü İzmir'de 15 fay mevcut. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. O faylar ne zaman deprem üretiyor, nedir? Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz” dediğine dikkati çekti.

Hayati önemli bir sorun

Depremin Seferihisar ve İzmir dahil tüm ilçelerinin en önemli ve öncelikli sorunu olduğunu belirten Aslan, şunları söyledi: “Özellikle Tuzla fayı özelinde gerçekleştirilen paleosismolojik çalışmalarda, ‘fayın tekrarlama periyodunun yaklaşık 2000 yıl olduğu ve bu fayın yine yaklaşık 2000 yıldır deprem üretmediği bulgusu’ elde edilmiştir. Denizden gelen tsunami tehlikesi de risk oluşturacak doğal afet niteliği taşımakta. Denizaltı faylarının yarattığı tsunami tehlikesi nedeniyle, bu fayların çalışılması ve ne tür bir tehlike, risk oluşturacağının ortaya konması, yapılması gereken öncelikli çalışmalardandır. 

Modern ve çağdaş mimari

Ege-Koop’un İzmir’in 12 ilçesinde çok farklı projelere imza attığını ifade eden Hüseyin Aslan,  “Güzelbahçe’de 350 bin m2’lik imarlı alanda ‘depreme karşı’ inşa ettiği ‘Ege-Koop Çelik Evler’’ projelerimiz ile İzmir’e ayrı bir değer kattık. Şimdi de Ege-Koop’ un 41 yıllık birikim ve deneyimi ile çok kısa sürede Seferihisar’ a değer katacak modern ve çağdaş projelerimizi Türkiye ile tanıştıracağız.10.000 bin m2’lik inşaat alanında 300 ve 400 m2’lik bahçe alanı ve 500 m2’lik ortak kullanım alanı olacak. Projenin toplam maliyeti ise 300 milyon lirayı bulacak” dedi.

Editör: Duygu Kaya