Uğur Dündar, Sözcü TV'de yayımlanan Sözün Gücü programında CHP'nin Dikili'deki efsane belediye başkanı Osman Özgüven'in CHP'den istifa ettiğini duyurdu.  

Uğur Dündar, Osman Özgüven ile yoldaşlarının serüvenini anlatan Yerel Devrim Belgeseli'nin Ankara prömiyerine katılan Özgür Özel’in orda yaptığı konuşmada  "Eğer Osman Özgüven, 1984-1994 arası Dikili'de belediye başkanı olmasaydı, bugün Özgür Özel burada olmazdı... Bugün babam gibidir" sözlerini hatırlattı. 

Osman Ozguven 1

Dündar ayrıca, Özel’in “Ben varsam Osman Özgüven sayesinde dediği kişinin telefonlarına bile çıkmadığını” iddia ederek,  "Osman Özgüven'in desteklediği Gökmen Ulu kardeşimiz, Dikili'de anket yapılsın açık ara birinci gelmezsem, aday aday olmayacağım demesine rağmen oradan aday gösterilmedi. Böylesine dürüst ve devrimci bir belediyecilik anlayışı ile Dikili'ye hizmet etmek için projele hazırlayan Gökmen Ulu, Parti Meclisine bile sunulmadı. Mevcut belediye başkanı ile devam edildi. Bu duruma Osman Özgüven'nin tepki gösterdi" diyerek istifasının kökeninde bunun yattığına işaret etti.

 komunist osman gokmen ulu

Dündar, Osman Özgüven'in yarın ayrıntılı basın toplantısı ile ayrıntılı açıklama yapacağını ifade etti. 
Dündar, İzmir için çok başarılı bulduğu Bornova ve Çeşme Belediye Başkanlarının da aday gösterilmeyerek üstünün çizilmesine tepki gösterdi.

Sozun Ozu

Editör: Esra Seyirden