Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Ülkü ocakları başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 tutuklu şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.  İddiannamenin açıklanmasının ardından CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yücel, “Sinan Ateş'in ailesinin acısının bir nebze olsun hafiflemesi ve ülkede hukuk düzenine olan inancın iyice kaybolmaması için olayın perde arkasındaki azmettiricilerinin ve siyasi ayaklarının da ortaya çıkarılması gerekmektedir” dedi. 
Yücel’in sosyal medya paylaşımı şu şekilde: 
“Sinan Ateş cinayetinde iddianame olaydan tam 1.5 yıl sonra hazırlandı ve mahkeme tarafından bugün kabul edildi.
Kamuoyunun beklentisi bu siyasi cinayetin aydınlatılması, özellikle de olayın gerçek azmettiricilerinin açığa çıkarılmasıydı. 
Olayın planlı ve organize bir eylem olması, olayın perde arkasındaki gerçek azmettiricilerinin ve siyasi ayaklarının yeterince araştırılıp iddianamede sanık sıfatıyla yer almaması gibi eksiklikler nedeniyle iddianamenin iade edilmesi gerekirken bunların üzeri örtüldü.
Bu suikastın, kayıtlara sırf “Faili meçhul” olarak geçmesin diye birkaç ismin üzerine yıkılarak kapatılmasını asla kabul etmiyoruz.
Sinan Ateş'in ailesinin acısının bir nebze olsun hafiflemesi ve ülkede hukuk düzenine olan inancın iyice kaybolmaması için olayın perde arkasındaki azmettiricilerinin ve siyasi ayaklarının da ortaya çıkarılması gerekmektedir.
#SinanAteş davasını yakından takip edeceğimiz kadar, iktidarımızda, adil bir yargılama sağlayarak, dosya üzerindeki görünmez elleri bir bir kıracağız.”

Editör: Esra Seyirden