Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın her sabah işe yürüyerek gittiği bir yurttaşın sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıktı. Paylaşımda, Başkan Duman'ın tek başına yürüyerek makamına gitmesinin herkese örnek olması gerektiği ifade edildi. Buca'daki kaynaklarımız, Başkan Duman'ın yaklaşık 10 dakika bir yürüyüşle belediyeye vardığını ve bunu iki sebeple yaptığını belirtti.

Başkan Duman'ın sabahları yürüyerek işe gitme tercihinin bir yandan tasarruf amacıyla olduğu diğer yandan ise esnafa 'hayırlı işler' dilemeyi istemesi olduğu öğrenildi. Duman'ın aynı zamanda vatandaşla sohbet etmeyi ve bazen de onlarla kahvaltı etmeyi önemsediği öğrenildi. Başkan Duman, yürüyüş fotoğrafının gündem olmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Duman, "Uyguladığımız tedbir buzdağının görünen yüzü. Buca'nın hakkını sonuna kadar savunmak için göreve geldik" dedi.

Belediye personeli ile yemek yiyor

Başkan Duman, öğle yemeklerini belediye yemekhanesinde personelle birlikte yemesiyle de gündeme geldi. Duman'ın bu yaklaşımının belediye çalışanları arasında 'genç başkanımız bizden biri' duygusu yarattığı ve belediyeye aidiyeti arttırdığı öğrenildi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz