Yargının işlerine geldiği gibi şekillenip buna göre kararlar alması Akp ve yancısı Mhp’nin olmazsa olmazı. Bunun için her fırsatta aba altından sopa göstermeyi çok iyi bilirler. Yargı mensuplarına karşı tehdit dilini pervasızca kullanmakta adeta yarışırlar ama ‘sahibinin sesi’ Bahçeli’nin eline kimse su dökemez. Şu aralar Anayasa Mahkemesi ile uğraşıyorlar. AYM Başkanını doğrudan hedef alan ve ‘ayağını denk al, Fetö ile üzerine yürürüz’ mealli sözlerinden sonra topa Bahçeli girdi ve verilen kararları tehdit diliyle eleştirdi. Türkiye’de yargının bağımsız olmadığını, Anayasa’nın parça pinçik edildiğini biliyorduk şimdi Mahkemeyi de dağıtmaya soyundular.

Tam bu zamanda neden AYM üzerine oyun oynanıyor? Çoklu Baro garabetini esastan görüşecekler ve halen var olan Anayasa’ya aykırılığı çok açık olduğu için normalde iptal kararı vermek durumundalar. Bunu önlemek için iktidar ön alıyor. Ayrıca birçok bireysel hak ihlali başvurusu var, örneğin Kavala davası… AYM bu baskılar yüzünden başvuruları görüşemiyor erteliyor. Verdiği kararları ise iktidar zaten uygulamıyor.

Yargının ‘sarayın hukuk bürosu olma’ durumu artık büyük sıkıntı yaratıyor. Hala hukuka Anayasaya uygun karar almak isteyen yargı mensuplarını çok rahatsız ediyor, üzerlerinde büyük bir baskı oluşuyor. Hak, hukuk adaletin olmadığı yargı sisteminin vesayet altına alındığı bir ülkede demokrasiden mi söz edeceğiz, hadi canım sen de…

Bugünü, geleceği bitirdi, yalan tarihe sığınıyor!

Bir ülke düşünün, bugünü yokluk, yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik ve ekonomik krizle bitik vaziyette olsun. O ülkenin gençleri geleceğe dair umutlarını yitirmiş, kapağı yurt dışına atmanın peşinde olsun… Bu günü ve yarını kapkaranlık böyle bir ülkenin yöneticisi (ki zaten bu tablonun sorumlusudur) ne yapar?

İbreyi geriye çevirir!.. Yüzyıllar gerisine gider, ‘imparatorluk hayalleri’ satmaya çalışır! Yalan yanlış bilgiler, hamaset söylemleriyle, kılıç sallayıp kafa kesen görüntülerle, tarihi çarpıtan dizilerle ahaliyi uyutmaya çalışır.

Vergilerimizle ‘besleme, yandaş tetikçi sözde devlet kanalı’ olan Trt bu kez güya Selçuklu dönemini dizi yapmış. Sosyal medya hesaplarında devamlı tanıtımı dönüyor, Yine at sırtında kılıç sallayan tipler!..

Sorun, tarihi dizi yapılması değil, sözüm ona tarihi diziler üzerinden iktidarın kendisine ‘güç devşirmeye’, bu günü ve geleceği unutturmaya çalışması. Senaryolar gerçekten tarihi aktarsa canım yanmaz ama gerçek tarihçiler alakası olmadığını her fırsatta söylüyor. Bu ülkenin ne yazık ki tarih bilgisi hiç olmayan kahramanlığı bu günde değil, dünde arayan cahil lümpen kesim diziler üzerinden iktidara hayranlık besliyor.

Oysa bu ülkenin gerçekten büyük bir tarihi ve geçmişi var, hele bir Kurtuluş savaşı var ki, dünyaya örnek. Ama gel gör ki, bu iktidar Mustafa Kemal Atatürk’ten haz etmez. Yok sayar. Osmanlıyı emperyalizme, işgal güçlerine peşkeş çekenleri, toprak kaybedenleri ‘kahraman’ diye yutturmaya çalışır. Neden, çünkü böylesi işlerine gelir!.. Beyni iğdiş edilen, cahil bırakılan toplumları yönetmek her zaman kolaydır.