seçimlerin bitmesiyle birlikte sanat camiasında gözler belediyelerin kültür sanat alanında yapacağı yatırımlara çevrildi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri nasıl bir yol izleyecek? İstanbul Büyükşehir belediyesinin işi zor, Ekrem İmamoğlu’nun işi zor. Zira yıllardır yapılanan AKP kadrolarının içinden sıyrılıp kültür ve sanat alanına yatırım yapmak zor olacak. Üstelik tüm tarihi ve kültürel yapılarına yama yapılmış katledilmiş bir İstanbul var önünde. Şehir tiyatroları deseniz hükümet oradan kimi atarız diye bakıyor. Pek çok tiyatro ekibi Kültür Bakanlığından gereken desteği çeşitli sebeplerden dolayı alamıyor. Bazıları da ya kapatılıyor ya kundaklanıyor ya da yıkılıyor. Şunu söylemek gerek işi ne kadar zor olsa da Ekrem İmamoğlu’nun aslında bir o kadar da şanslı. Kültür sanat alanında en iyi isimler şu anda İstanbul’da. Destek alabileceği beraber omuz omuza yürüyebileceği pek çok isim var..Çok iyi bir ekip kurabilir..

İzmir Büyükşehir Belediyesinde yeni yapılanmalar olmaya başladı. Şehrin tarihi dokularına önem verildi, kültür sanat etkinliklerine hız verildi. Şehir tiyatrosunun oluşumu ile ilgili güzel adımlar atılıyor. Nasıl olacak nasıl yapılanacak sağlam temellere nasıl oturtulacak o apayrı bir konu. Tunç Soyer bence kültürel ve sanatsal anlamda çok iyi yatırımlar yapacaktır. İzmir’e de ihtiyacı olan şehir tiyatrosunu kuracaktır. O yüzden şöyle söyleyebilirim ki hem İzmir halkı hem de Tunç Soyer bu konuda İstanbul’dan çok daha şanslı.

Tüm İl ve ilçe belediye başkanları da kültür ve sanat alanında yatırımlar yapmalı, eş dost ilişkilerinden sıyrılıp belediye kadrolarında sanatı icra edecek, ederken çalmayacak, sarayda yatıp kalkmayacak, gerçek emekçi sanatçıları kadrolarına alacaklar. Çünkü bu sanatçıların desteğine ihtiyacınız olacak, onların da daha özgürce sanatını icra etmesi için sizin sunduğunuz imkanlara ihtiyacı olacak. Belediyelerin kültür ve sanat alanında yapmış olduğu hiçbir yatırım asla ve asla boşa gitmez.

Sayın belediye başkanlarım bu çok önemli bir fırsattır. Aydınlığa emin adımlarla doğru adımlarla ilerlemeliyiz. Siz seçilmiş olan başkanlarımız şu anda bu ülkenin kaderini yerelden genele yapacağınız kültür, sanat, eğitim faaliyetleri ve örgütlenmeleriyle tayin edeceksiniz. Yoksa 20 yıl daha önünüzü göremezsiniz. Ve bu ülkeyi karanlığa teslim edenler olarak tarih sayfalarına isimlerinizi yazdırırsınız.

Yaşasın Özgür Sanat!

Yaşasın Tiyatro!