İZ GAZETE - Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Yöneticisi Birkan Acar yaklaşan yerel seçimler ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Acar, yerel seçimlerde, emekçiler olarak doğrudan taraf olduklarını belirterek, "Kazanmanın yolu biz emekçilerinde içerisinde yer aldığı, Sendikalarımızın, Meslek odalarımızın ve kentimizin tüm toplumsal dinamiklerinin bu demokrasi mücadelesinde paydaş ve ortak olarak değerlendirmek ve bunun asgari gerekliliklerini yerine getirmektir." diye konuştu.

Acar,  şahıslar üzerinden giderek, 'adayların kim olacağı' üzerinden yürütülecek seçim çalışmasının, emekçilerin ve kentte yaşayan herkesin toplumsal zeminini daraltacağını savunurken, bu tarz bir yaklaşımın kentin tüm dinamiklerini kucaklamaktan uzaklaşarak, kısır, dar, yıpratıcı ve zararlı sonuçlara yol açacak bir tartışmayı beraberinde getireceğini kaydetti.

'YEREL SEÇİMLERİ DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ'

Acar, "Özellikle belirtmek isterim ki; İzmir’in  30 Belediyesin de çalışan yerel yönetim emekçilerinin temsilcisi Tüm Bel-Sen üyeleri başta olmak üzere, bu yerel seçimlerin öneminin ve üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yerel seçimleri demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak gördüğümüzü belirtmek isterim. Daha somut olarak söylemek gerekirse; Aday tespit süreci dahil, demokratik, halkçı ve sosyal belediyecilik ve yönetim anlayışının gereklerine bağlı olarak yürütülecek bir seçim çalışması sonucun da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyelerini demokratik halkçı yönetimlerin kazanacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi