5 yaşındaki genç gazetemizi 2 yıl önce günlük olarak çıkarmanın heyecanlı ritmine tam alışmıştık ki, tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci başladı.
Hepimiz gibi evlerimize döndük. Whatshap ve telegram gruplarından sayfalarımızı hazırladık; zoom üzerinden toplantılar yaptık. Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri oldu basın sektörü. Herkes tasarrufu önce reklam giderlerinden yapmayı tercih etti. Dolara bağlı olarak matbaa baskı fiyatları da artınca, sektörde yüzlerce arkadaşımız işsiz kaldı. 

Tüm bu tablo içerisinde İz Gazete ailesi olarak birbirimize omuz vermeyi tercih ettik. Ekmeğimizi bölüştük. Kadromuzu azaltmak bir yana dursun, pandemi öncesine göre daha fazla kişi çalışıyor artık gazetemizde.

Dijitalleşme üzerine bolca abartılı güzellemenin yapıldığı bu ‘ucube’ dönemde, bir taraftan dijitalleşme konusunda en atak davranan yerel gazete olurken, öte yandan mesleğimizin özünü, yani yan yana, can cana çalışmayı özledik. 

Yasakların kalktığı bugünden itibaren, kademeli olarak normale dönüyoruz. Kağıda, mürekkep kokusuna sarılıyoruz. Haber merkezimizi yeniden canlandırıyor, sayfa sayımızı yeniden arttırıyoruz. Yeni sayfalar, yeni yazarlar, yeni ilavelerle yeniden başlıyoruz. 

Ekonomik kriz ve pandeminin tüm olumsuz etkilerini, dijitalleşirken geleneksel olandan kopmayarak aşacağımızı biliyoruz. Ve bugünden itibaren ‘yazıyorr, yazıyoorrr’ ruhunu yeniden diriltmek üzere, abonelik sistemimizi de başlatıyoruz. Siyasi baskılara, ekonomik krizlere, pandemik tahribata yenilmiyoruz. Sizlere güvenerek yeniden başlıyor ve yenileniyoruz.