Türkiye’nin bugün geldiği koşullarda, özellikle de kutuplaşmanın bu kadar artması ile birlikte, yerel seçimlerde adayın kimliğinden çok hangi partiden aday olduğuna bakılır. Bu iyi midir, kötü müdür tartışılır. Fakat su götürmez olan bunun gerçekliğidir.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Serdar Aksoy %53,29 oy alarak belediye başkanı seçildi. CHP belediye meclisinde de %51,09 ile en çok oy alan parti oldu. Bu oyların tamamı ne Serdar Aksoy’a ne de meclis üyeliği adaylarına verildi. Bu oyun çok büyük miktarı CHP’den aday oldukları için verildi. İsimler değişse yine CHP ipi göğüsleyecek ve oranlarda çok büyük oynamalar olmayacaktı.

Yani başkanlık seçimini de meclisi seçimini de CHP kazandı. Sonrası olanlar malum. Yaşananların ardından mecliste yapılan oylama kuraya kaldı, yine CHP’nin adayı kazandı. Ama kendilerince ‘mızıkçılık’ yapan AKP’li üyeler konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme de bir skandala imza atarak bir ara karar verdi ve kurayı tekrarlattı. Bu kez AKP’li aday başkanvekili oldu.

Kim ne derse desin, AKP kazanana kadar yapılan başkanvekilliği seçimi bir seçim değil kayyumdur. Yeni nesil kayyumdur. Madem AKP kazanana kadar seçim yapılacaktı Menemen’de, en baştan atasaydınız Menemen kaymakamını belediye başkanlığı koltuğuna.

Sonuçta hukuksuzlara, kural tanımazlıklara bir yenisi daha eklendi. Biz de düzeltilecekler listesine bir çentik daha atmış olduk. Karşılaştığımız her hukuksuzluk sonrası dediğimiz gibi ‘o sarı öküzü vermeyecektik.

CHP İL YÖNETİMİNİ KUTLUYORUM

Menemen’de yaşananlar sonrası CHP il yönetimi bir kısım CHP’li üyeler tarafından tefe kondu. Özellikle sosyal medyada ‘Menemen Belediyesi AKP’ye hediye edildi, il yönetimi istifa etsin’ gibi laflar edildi.

Sanırsın seçim çok adil bir ortamda gerçekleşti de suçlu süreci yönetemeyen CHP’li yöneticiler oldu. Ben, Serdar Aksoy gözaltına alındığından beri Menemen sürecini yakından takip ettim. Uzaktan izleyenlere seçim adaletli bir seçim gibi gelmiş olabilir. Öyle düşünenler Menemen’de dönen dedikoduları duysa dudakları uçuklar. Tek bir oy için milyon liralar teklif edildi, müdürlük, makam, mevki vaatleri de cabası… Oy namustur derler, namusunu satanları kim meclis listesine yazdıysa bugün yaşananların vebali bir o kadar da onlarındır.

Ama hariçten gazel okumak kolay…

Bunları düşününce CHP’li üyelerin aidatlarını, yönettiği belediyelerdeki halkın parasını bu kanı bozuklara teklif etmediği için, yani bu oyunu onların kurallarına göre oynamayan başta CHP İl Başkanı Deniz Yücel olmak üzere tüm CHP İl Yönetimini ayakta alkışlıyorum ve bir yurttaş olarak teşekkür ediyorum.

Bugün bir belediye kaybedildi. Kabul, ağır bir kayıp… Ama yerel seçime 3 yıl kaldı. Belki bugünün dünyasında dürüstlük kaybediyor. Ama ben umutluyum dürüstlük, doğruluk elbet bir gün kazanacak, biz kazanacağız.