İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Dikili ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, cezaevi firarisi olarak aranan 41 yaşındaki B.T. ile yine cezaevi firarisi dini nikahlı eşi 27 yaşındaki Z.Ç.'nin, Dikili'de bulunduklarını, yeni doğacak çocuklarını da para karşılığında satmaya hazırlandıklarını belirledi. Takibe başlayan jandarma, Z.Ç.'nin özel bir hastanede doğum yapacağını tespit etti.

YENİ AİLESİ NÜFUS CÜZDANI ÇIKARTTI

Jandarmanın takibinden habersiz olan çift, geçen 14 Kasım'da bebeği para karşılığı satacakları 31 yaşındaki G.G.'nin adıyla hastaneye doğum için başvurdu. Hastaneye yattığı gün doğum yapan Z.Ç.'nin refakatçisi olarak da, yanında eşi G.G.'nin kız kardeşi 26 yaşındaki K.A. kaldı.

Dünyaya gelen bebeğin doğum belgesine anne adı olarak G.G. yazıldı. Yeni doğan bebeği alan G.G. ve eşi 35 yaşındaki A.R.G., R.Y.G. adını vererek bir de nüfus cüzdanı çıkarttı.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Doğumun ardından çift taburcu edildikten sonra takibini sürdüren jandarma, 16 Kasım'da operasyon düzenledi. Operasyonda cezaevi firarileri B.T., doğumu yapan Z.Ç., bebeği para karşılığında alan G.G., eşi A.R.G. ve çocuğun satılmasıyla ilgili hem aracılık, hem de hastanede refakatçilik yaptığı belirtilen G.G.'nin kız kardeşi K.A. gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cezaevi girarileri B.T. ile Z.Ç. tutuklandı; G.G., A.R.G. ve K.A. ise 'Doğan çocuğun soy bağını değiştirmek suçundan' tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada, bebek ise devlet korumasına alındı.

DAHA ÖNCE DE AYNISINI YAPMIŞ

Şüphelilerden cezaevi firarisi B.T.'nin daha önce de iki kez kendi çocuklarını başkalarına sattığı, bu yüzden 'Doğan çocuğun soy bağını değiştirmek suçundan' hakkında işlem yapıldığı öne sürüldü. Ayrıca hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından dolayı da ceza alıp tutuklandığı, ardından firar ettiği ortaya çıktı.

HASTANE MASRAFI KARŞILIĞI VERİLDİ İDDİASI

Diğer zanlı eşi Z.Ç.'nin ise daha önce dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma suçlarından ceza aldığı ve onun da cezaevinden firar ettiği belirlendi.

B.T. ile Z.Ç.'nin doğan ortak çocuklarını satmadıklarını öne sürüp, sadece 1500 TL tutan hastane masraflarının ödenmesi karşılığında verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi